Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Elverum-trener Michael Apelgren mener at 25-26 mot storlaget Pick Szeged, som har vært i Champions League 18 sesonger, er noe av det beste laget hans har gjort. Foto: Svein André Svendsen
Elverum-trener Michael Apelgren mener at 25-26 mot storlaget Pick Szeged, som har vært i Champions League 18 sesonger, er noe av det beste laget hans har gjort. Foto: Svein André Svendsen

Tappert av Elverum - men knepent tap

En fantastisk avslutning. Det ble beholdningen for Elverum da laget nesten knep ett poeng fra Pick Szeged.

Elverum fikk en meget tung start foran et entusiastisk hjemmepublikum. Pick Szeged scoret på sine tre første angrep, samtidig som keeperlegenden Mirko Alilovic stoppet ditto muligheter den andre veien. Akkurat som han gjorde i motsatt oppgjør for en uke siden da ungarerne vant 32-25.
 
Elverum gikk fra 0-3 til 1-5. og da så det nokså håpløst ut mot et av Europas storlag - den eneste klubben som har slått puljeleder Barca i årets turnering. Så fikk Elverum litt mer orden på forsvarsspillet, Thorsten Fries begynte å redde litt og halvveis i omgangen sto det oppløftende 6-7.
Da tok ungarernes trener Javier Pastor en time out, og spanjolen må ha kommet med noen velvalgte ord. Gjestene skapte igjen store åpninger på Hedmark og fikk 14-9 til pause.
 
- Vi må være kloke i vårt kontringsspill, sa Sigvaldi Gudjonsson til Viasat 4 før kampen. Fornuftige ord fra gutten som scoret 18 på 21 forsøk da Halden ble slått i cupen tidligere i uken. Men i praksis fungerte det ikke slik. Elverum kom til bare to kontringsmål den første halvtimen, og det ble tøft å spille så mye etablert angrep mot det røslige Szeged-forsvaret.
 
Med playmaker Magnus Fredriksen og kanonskytter Simen Holand Pettersen ute med skader, var det neppe mange som hadde trodd at Elverum skulle yppe seg i annen omgang. Men Lukas Sandell ville det annerledes. Svensken var en gigant og scoret åtte ganger de siste 30 minuttene! 
 
Etter 50 minutter lå hjemmelaget under 18-23, men to minutter før slutt ble det Texas i de dype skoger. 18-åringen Tobias Grøndahl, som erstattet Fredriksen som playmaker, reduserte til 23-24. Rutinerte Jorge Maqueda sørget for mål til ungarerne, men Sebastian Henneberg tente nytt håp. Så ny scoring til Szeged, men nok en gang reduserte Henneberg. Ungarerne priset seg lykkelig over at det bare var ti sekunder igjen - og greide å holde på ballen til tiden var ute. 25-26.
Så nær var Elverum en liten sensasjon i Champions League, og vi har ennå ikke nevnt at Elverum misset tre straffekast, hvorav Alilovic reddet av to av dem. Trener Michael Apelgren konkluderte:
- Blant det beste vi har prestert noen gang - spesielt med tanke på de skadene vi har. Det så beksvart ut i første omgang, men så begynte vi å fighte - og så begynte det å skje ting, sa Apelgren, som ikke ville gi Viasat-kommentatorene full støtte i påstanden om at Elverum spilte "uten" keepere. Thorsten Fries tok 20 prosent, Emil Imsgård 17. 
 
Neste kamper:
24.11. Zagreb-Elverum
1.12. Elverum-Celje
Deretter er det Champions League-pause til februar.  
 
FAKTA
 
Champions League, gruppe A
Elverum-MOL Pick Szeged 25-26 (9-14)
Terningen Arena
1941 tilskuere
Mål Elverum: Lukas Sandell 10, Sebastian Henneberg 4, Tobias Grøndahl 3, Sigvaldi Gudjonsson 3, Alexander Blonz 3, Alexander Westby 1, Thomas Solstad 1. 
Toppscorer Pick Szeged: Benze Banhidi 5. 
Utvisninger: Elverum 2x2 minutter - Pick Szeged 3x2 minutter.