Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Selma Henriksen og de norske jentene slet mot Sverige søndag formiddag. Foto: Svein André Svendsen
Selma Henriksen og de norske jentene slet mot Sverige søndag formiddag. Foto: Svein André Svendsen
Foto: Svein André Svendsen

Seieren glapp mot slutten for U-jentene

I siste kamp i ScandIberico-turneringen kjempet U-jentene (LK02) mot Sverige, men det holdt ikke helt til seier.

Sverige åpnet den siste- og avgjørende kampen med et mål fra 7-metersmerket. De gulkledde fikk en god start og stakk tidlig av med en liten ledelse.

– Vi fikk en dårlig start. Vi var passive i forsvarsspillet og fant ikke helt rytmen fremover, sier trener Tore Johannessen

Det tar ikke lang tid før de norske u-jentene spiller seg inn i kampen, og de hang på Sverige i hele første omgang. Norge minsket Sveriges ledelse før pause, etter halvspilt går lagene i garderoben med stillingen 12-12. 

I andre omgang følger lagene hverandre hele veien. Ingen av lagene klarer å dra helt i fra. Mot slutten av kampen ledet de rødkledde 23-22, men Sverige ga ikke opp.

– Vi tok kontrollen på kampen utover i andre omgang og hadde flere muligheter til å avgjøre, men lykkes ikke helt, sier Johannessen. 

I løpet av de siste tre minuttene satt Sverige tre mål og en teknisk feil ga dem muligheten til et fjerde. Denne muligheten tok gjestene og klokken tikket i fra Norge. De gule og blå vant kampen 26-23 over Norge, og vinner med det ScandIberco-turneringen på Hønefoss.

20191124-LK02-Hellevik,-Marthe-Foto-Svein-André-Svendsen.jpg

Marthe Davidsen Hellevik blir kårets til banens beste for Norge. Foto: Svein André Svendsen

20191124-LK02-Hagen,-Sanne-Foto-Svein-André-Svendsen.jpg

Sanna Løkka Hagen scorer flest mål for Norge i denne kampen med fem mål. Foto: Svein André Svendsen

Gjennom turneringen har Mina Pauline Gregersen satt totalt 14 mål på sine de tre kampene, dette gjør henne til turneringens nest mestscorende. Det er ett mål som skiller henne fra den mestscorende, som er Maria Unjanque fra Portugal med 15 mål.
 
 
FAKTA
ScandIberico Tournament kvinner
Norge–Sverige 23-26 (12-12)
Hønefoss Arena
620 tilskuere
Målscorere Norge: Sanne Løkka Hagen 5, Mina Pauline Gregersen 4 (2), Selma Henriksen 3, Rikke Midtfjeld 3, Sara Helena Benterud 2, Maria Bergslien Gald 2, Maja Furu Sæteren 2, Sofie Winther-Hansen 1, Maren Eriksen Langø 1.Øvrige norske spillere: Johanna Fossum, Lone Sandvik, Jenny Sofie Sundt Utne, Henriette Espetvedt Eggen, Karoline Lislien, Sandra Skauen, Charlotte Koffeld Iversen, Marthe Davidsen Hellevik.
Toppscorer Sverige: Sofia Delac 6.
Utvisninger: Norge 2x2 min., Sverige 3x2 min.

Kamper og resultater i ScandIberico
Mer om U-jentene (LK02)