Guro Nestaker fra fjorårets finale. Foto: Svein André Svendsen/NHF

«Same procedure as last year» i kvinnefinalen

Vipers og Storhamar møtes i år igjen i NM-finalen for kvinner etter to spennende semifinaler.

Det ble spenning helt til sluttminuttene i begge semifinalene da fjorårets finalister tok seg til ny finale. Vipers er regjerende norgesmester etter seieren over Storhamar forrige sesong.

Vipers–Molde 28-23 (13-12)

Molde ga den regjerende mesteren virkelig kamp til døra om den gjeve plassen i Oslo Spektrum i romjula. Hele oppgjøret ble jevnt og spennende, der lagene hadde hver sine perioder i føringen.

Ingen av lagene var på noe tidspunkt mer enn to mål foran i løpet av 1. omgang i Aquarama. Slik fortsatte det til ti minutter ut i 2. omgang, da hjemmelaget var tre mål foran. Molde nærmet seg helt til det siste. Tre minutter før slutt ledet Vipers kun 24-23, men så kom det fire på rad uten at Molde klarte å svare og hjemmelaget sikret finalebilletten.

Heidi Løke ble banens beste spiller, og også hjemmelagets toppscorer med 9 mål. Hos Molde ble Sarah Dalsgaard Paulsen mestscorende med 6 mål.

Storhamar–Flint 27-24 (14-14)

Det ble tett og jevnt også i den andre semifinalen på Hamar. 1. divisjonslaget Flint hadde planen klar for veien til Spektrum, og publikum som ikke var kledd i svart/hvit supporterutstyr måtte gni seg i øynene da Flint tok kommandoen fra start.

Det var først fem minutter før pause hjemmelaget kom à jour. Det var likt til pause, og det holdt seg helt til sluttminuttene. Storhamar var stadig hakket foran, men Flint ga seg aldri – selv om det ikke holdt helt inn.

Storhamars Guro Nestaker kunne juble for finaleplass, mens hennes venninner fra Gjøvik, Flint-trioen Eline Fagerheim, Mari Finstad Bergum og Synne Fossheim måtte se at cupeventyret for 1. divisjonslaget endte i semifinalen.

Emilie Hovden ble til slutt banens beste, den store helten og sikker sjumeters-eksekutør hos hjemmelaget, med sine 12 scoringer totalt. Hos Flint ble Mari Finstad Bergum toppscorer med 9 mål.

NM-finalene spilles i Oslo Spektrum 29. desember.

NB! Billetter til NM-finalene slippes kl. 13.00 torsdag 7. november. Ta kontakt med klubben din om du ønsker å sitte på «fanfeltet».