Mina Pauline Gregersen ble Norges toppscorer lørdag.

Ny storseier for U-jentene over Portugal

U-jentene (LK02) vant også sin kamp nummer to med god margin. Portugal ble beseiret hele 27-19.

I den andre kampen i ScanIberico-turneringen, som foregår på Hønefoss denne helgen, var det Portugal som var motstandere. Som dagen i forveien, da Norge vant med hele 14 mål mot Spania, var det trenerteamet Tore Johannessen og Tonje Larsens jenter som var desidert best.

Det startet riktignok ganske jevnt på lørdag. Lagene fulgte hverandre på både 5-5 og 6-6. Et nydelig spill med nettkjenning av Sara Helena Benterud til slutt satte Norge i firemåls ledelse etter 25 minuter spill. Den ledelsen beholdt Norge også mot pausen, da stillingen var 13-9.

Tidlig i den andre omgangen fikk Portugal to utvisninger på rappen, og Norge så sitt snitt til å trekke ifra. Ikke minst fikk u-jentene utnyttet tomt mål når Portugal forsøkte å sette på en ekstra utespiller.

Utover i den siste perioden ble det etter hvert liten tvil om hvem som skulle ta med seg kampens to poeng. Norge vant med 8 mål og stillingen 27-19.

- Vi er jo her først og fremst for å få matchtrening, kommenterte Johannessen til TV2 etter kampslutt lørdag. Derfor rullerte vi mye i dag, og det resulterte med hele 11 forskjellige målscorere - og det må vi være fornøyde med.

Søndag møter Norge Sverige til turneringens siste kamp. Norge fikk det tøft mot Sverige i EM i sommer, og må et hakk opp i duellspillet både i forsvar og angrep for å vinne også den kampen. Kampen Norge - Sverige sendes på TV2 sport fra klokken 11:55.

Norge - Portugal 27-19 (13-9)