Juniorlandslaget LK00

Tøff start når sjansene ikke sitter

Det ble en tøff start for Juniorjentene i Ungarn torsdag ettermiddag, hvor Norge aldri klarte å karre seg à jour.

På sett og vis er håndball matematikk. Den som scorer flest mål får høyest poengsum, og vinner. Men så er det statitikk også. Og sannsynlighet. Og marginer.

- I dag var det egentlig to ting. Først og fremst tok det alt for lang tid før vi "kom i gang", og for det andre brant vi alt for mange sjanser, var landslagstrener Knut Ove Joas umiddelbare kommentar etter kampslutt.

For de norske jentene kom raskt bakpå. 2-7 ble til 3-8 og 3-10. Selv om forsvaret fungerte tålelig og målvaktene (alle tre!) beviste fra sin posisjon, spilte unge Norge rett og slett ikke godt nok fremover.

Selv om juniorjentene spilte seg opp til flere gode sjanser enn sifrene skulle tilsi i den første omgangen, endte ikke ballen i nettet bak den danske keeperen.

Etter en alvorsprat i garderoben i pausen var det mye som ble bedre i den andre omgangen. Forsvaret ble enda tettere, det ble jobbet bedre for returer, og fremover ble det langt bedre enn i de første tretti.

- Totalt så vant vi andre omgang 13-12, og er for så vidt fornøyd med det, men synes fortasatt at vi bommet for mye totalt (ti bom). Da er det umulig å hale seieren i land, kommenterte Joa.

Juniorjentene er på treningsturnering i Ungarn. Forutenom Danmark møter Norge Romania (22.11.) og Ungarn (23.11.).

Og matematikken? Det er jo problemløsning også. Vi satser på løsningsorienterte spillere mot Romania i morgen klokken 16.

Norge - Danmark 22-26 (9-14)