Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trond Tjemsland jubler for NM-finale med Haslum HK
Trond Tjemsland jubler for NM-finale med Haslum HK
Foto: Jan-Erik Aalbu

Haslum er klare for nok en NM-finale

Haslum dro ifra etter pause og tok en komfortabel 27-16-seier over FyllingenBergen.

Det endte uavgjort 28-28 da lagene møttes i serien i september. Denne gangen endte det med storseier for bortelaget Haslum. 

Kampen var preget av mange utvisninger, godt keeperspill og få mål. Etter drøye ti minutter hadde det blitt utdelt to utvisninger og ett rødt kort, og Binai Aziz's hattrick sikret Haslum en 3-1 ledelse. For hjemmelaget tok Inge Aas Eriksen ansvar og stod for mer enn halvparten av lagets mål i den første omgangen. Begge lag spilte seg til mange gode sjanser, men Trond Tjemsland og Tord Vårdal gjorde jobben bakerst for hvert sitt lag og dermed endte en målfattig omgang 8-7 i Haslums favør. 

Etter pause var det ingen tvil om hvem som skulle spille cupfinale i Spektrum. Halvveis ut i omgangen hadde Haslum økt ledelsen til 15-10, og med fire minutter igjen på klokka var ledelsen doblet. Tjemsland stod til en redningsprosent på 50, og fremover på banen leverte Thomas Kristensen ti scoringer for Haslum. 

Dermed er Bærumslaget klare for å kjempe om sitt femte cupfinalegull. Motstanderen avgjøres når Halden Topphåndball møter Elverum onsdag kl. 18.30. Cupfinalen spilles 29. desember.  

FAKTA
NM semifinale menn
FyllingenBergen-Haslum HK 16-27 (7-8)
Framohallen
Mål FyllingenBergen: Inge Aas Eriksen 6, Jacob Weidemann 3, Marius Galta Ferkingstad 3, Sindre André Aho 2, Fredrik Mossestad 2. 
Mål Haslum: Thomas Kristensen 10, Binai Aziz 4, Felix Abrahamsen Lunde 3, Anders Røe 3, Sander Andreassen Øverjordet 2, Viktor Glatthard 1, Vegard Sørlie Tennfjord 1, Mads Falck Rekstad 1, Stian Andre Brevik 1, Aleksander Høiness 1. 
Utvisninger: FyllingenBergen 3x2 min. - Haslum 6x2 min.   

Mer om NM Senior