Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Robert Magnussen
Foto: Robert Magnussen

Folkefest for 7000 under den store EM-testen

Generalprøven før EM i Trondheim ble en gedigen folkefest med over 7000 frammøtte.

Tilskuertallet var nærmere bestemt 7013. Den historiske folkemengden fikk servert en trippel trøndersk triumf i Trondheim Spektrum:

**Byåsen slo Molde 26-21 i oppgjøret i REMA 1000-ligaen for kvinner
**Kolstad banket Drammen 31-21 i herrenes oppgjør
**Festen beviser at arrangørene er godt i rute med tanke på EHF EURO 2020 for menn, som kastes i gang i samme arena 9. januar.

Den gamle tilskuerrekorden på øverste nivå i norsk håndball ble slått med 1000 på lørdag. I slike folkestinne omgivelser trives Byåsen-veteran Ida Alstad ekstra godt:

– Utenom OL-finale er dette det største jeg har vært med på i karrieren – å spille foran fullsatt arena på hjemmebane, sa toppscorer Alstad til TV 2 etter oppgjøret.

Lørdagens andre rødkledde Trondheim-lag blomstret også i byens nye storstue. Med bestefar Nils Arne Eggen på tribunen var det en eksepsjonelt opplagt Lars Eggen Rismark som mottok bestemannspremien etter kampen. Målvakten var en mur bakerst mot Drammen, og bidro sånn sett sterkt til 10-målsseieren som sendte trønderne opp på tabelltopp i REMA 1000-ligaen.

– Det er en fantastisk arena og et kjempearrangement, og det er herlig å gå foran som Kolstad, Byåsen og regionen for å lage en ramme som dette. Det er et utstillingsvindu, for da kommer det enda flere på de andre hjemmekampene, sa Rismark til TV 2 etter seieren.

**Kjøp billetter til håndball-EM i Trondheim her

**Les mer om EHF EURO 2020 i Trondheim her