Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sigvaldi Gudjonsson imponerte nok en gang. Neste sesong spiller han for et av Europas topplag.
Sigvaldi Gudjonsson imponerte nok en gang. Neste sesong spiller han for et av Europas topplag.
Foto: NTB scanpix

Elverum tabelljumbo etter tap mot Zagreb

Etter tap mot Zagreb på bortebane søndag er Elverum helt nederst på Champions League-tabellen.

Zagreb-Elverum 30-27
Elverum var optimister etter meget bra spill hjemme mot storlaget Pick Szeged forrige helg (tap 25-26), men søndag ble det et nytt, hederlig tap. Hedmarks-laget fikk det tøft både i forsvar og angrep i Arena Zagreb og tapte med tre mål. Dermed overlot Zagreb sisteplassen på tabellen til laget fra Hedmark. For å greie sjetteplass og få avansement videre i Champions League, må det inn sterk tro på julenissen. 
 
Elverum hadde Magnus Fredriksen tilbake i troppen, men det er tydelig at han ikke er helt restituert. Det tok 17 minutter før han kom på banen, og etter en teknisk feil og en skuddbom forsvant han ut igjen. I annen omgang gjorde han sporadiske innhopp.
I Fredriksens fravær ble mye ansvar lagt på 18-åringen Tobias Grøndahl, men han fikk ingen heldig start med tre kjappe, tekniske feil. Elverum hadde hele åtte av dem i første omgang, og det bidro til at pluss ble til minus i regnskapet utover i første omgang.
 
Elverum ledet 6-4 før det begynte å glippe i forsvar. Zagreb fikk uavgjort på 7-7, og ved pause ledet kroatene 16-13. I det hele tatt var de tekniske feilene for mange hos de norske gjestene, men ikke hos Alexander Blonz, som satte fire av fire straffer før pause, og Sigvaldi Gudjonsson. Islendingen imponerte igjen, og det er forståelig at storklubben Kielce har sikret seg ham neste sesong. 
 
Som mot Pick Szeged sist helg leverte Elverum en fantomopphenting i annen omgang. Kontringene hadde vært få frem til Zagreb-ledelse 20-16. Så kom det fire kjappe, og plutselig sto det 20-20. Elverum gikk sogar opp i 23-21 og 24-22 og hadde 26-26 fire minutter før slutt. Men en utvisning og et balltap ga Zagreb muligheter de grep begjærlig.
 
Zagreb-trener Veselin Vujovic hadde ikke notert en seier i Champions League siden september i fjor og var kanskje mest lettet av alle. Tirsdag kom han i hardt vær etter å ha brølt til en av spillerne: Dø! Du kan bare dø, så jeg slipper å se deg igjen. Bare dø!
 
Slik oppførsel er selvfølgelig fjern for Elverum-trener Michael Apelgren, som nok også ergret seg over forspilte muligheter. Laget måtte også denne gang greie seg uten venstreback Simen Holand Pettersen. Han har fått konstatert at skaden ikke bare var et overtråkk, men at et leddbånd er røket.
 
Gjenstående kamper:
1.12. Elverum-Celje
9.2. Elverum-Barca
15.2. Elverum-Flensburg (Håkons Hall) 
22.2. PSG-Elverum
1.3. Aalborg-Elverum
 
FAKTA
Champions League, gruppe A
Zagreb-Elverum 30-27 (16-13) 
Arena Zagreb, Kroatia
2500 tilskuere
Elverums lag: Emil Imsgard, Thorsten Fries - Sigvaldi Gudjonsson 7, Alexander Blonz 5, Alexander Westby 4, Lukas Sandell 4, Thomas Solstad 3, Magnus Fredriksen 2, Sebastian Henneberg 2, Endre Langaas, Kristian Ørsted, Rasmus Boysen, Jonas Burud, Tobias Grøndahl, Didrik Linderud, Jonas Elverhøy.
Toppscorer Zagreb: Damir Bicanic 8
Utvisninger: Zagreb 5x2 min., Elverum 3x2 min.