Sigvaldi Gudjónsson scoret 18 mål for Elverum. Bildet er fra en tidligere kamp.

Elverum klar for NM-finalen menn

Elverum tok seg til NM-finalen ved å vinne 32-29 over Halden Topphåndball i semifinalen onsdag.

Hjemmelaget var på det meste tre mål foran på stillingen 9-6 etter et snaut kvarters spill i utsolgte Remmenhallen onsdag kveld. 9-6 ble imidlertid til 9-10 før hjemmelaget igjen klarte å opparbeide seg to måls ledelse. Så skjedde det samme igjen. Denne gang ble 12-10 til 12-14. Halvveis sto det 14-16 på tavla i Halden.

Mens Halden var tre mål foran på det meste da de ledet, tok Elverum det hakket opp utover i 2. omgang. Fem minutter ut i 2. omgang ledet gjestene 20-15 og åtte minutter senere var differansen økt til seks mål, 25-19. Halden slet med å hente igjen forspranget. Så fort de fikk knappet innpå et par mål, økte distansen igjen.

Elverums Sigvaldi Gudjónsson ble kåret til banens beste spiller. Han satte inn utrolige 18 mål (seks fra sjumetersmerket). For hjemmelaget ble Martin Vilstrup Andersen toppscorer, med 5 mål.

Elverum vant fjorårets NM-finale over Halden. Den regjerende mesteren tok seg til ny fest i Spektrum. Det er ti år siden laget spilte to NM-finaler på rad.

Finalen mot Haslum spilles i Oslo Spektrum 29. desember.