Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Byåsen-trener Atle Oliver Johansen.
Byåsen-trener Atle Oliver Johansen.
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Byåsen har overgått egne og andres forventninger

Vipers troner ubeseiret på toppen når REMA 1000-ligaen kvinner tar pause, mens Byåsen har overrasket.

Vipers har møtt alle unntatt Aker, når lagene tar VM-pause der halvparten av lagene er halvveis og den andre halvparten har gjort unna 10 seriekamper.

Nettopp Aker har gjort det best av de nyopprykkede lagene, og ligger på 5. plass halvveis med 11 poeng – like mange som Fredrikstad og Molde. Sistnevnte var før sesongen tippet på bronseplassen Byåsen i øyeblikket innehar.

– Naturlig nok bør litt mer erfaring i laget vårt gi litt positiv effekt, sa Byåsen-trener Atle Oliver Johansen før sesongstart. Klubben tippet seg selv på 4. plass denne sesongen, mens summen av øvrige klubbers tips ga 5. plass på tabellen.

Hva sier klubbens trener etter en flott start på sesongen og tredjeplass så langt, à poeng med Storhamar på 2. plass?

– Vi er veldig fornøyd med høstsesongen, både hvordan laget har fungert og enkeltspillere. Vi har innfridd egne forventninger og overrasket omgivelsene littegrann, men vi vet også at vi fortsatt har til gode å møte Storhamar før serien snur, sier Johansen til handball.no.

–Vi har hatt litt sykdom på enkeltspillere og er spente på hvordan våren blir. Det blir på en måte en restart av sesongen med et så langt opphold og en tøff start med to bortekamper på tre dager, sier han.

I nederste del av tabellen er det fem poeng fra Oppsal ned til Gjerpen, som ligger tredje sist. Under streken ligger Follo Damer og Sola. Laget som rykket direkte opp igjen etter 22 strake seirer i 1. divisjon fikk en tøff tilbakekomst med åtte strake tap før seieren kom.

Rema 1000-ligaen kvinner