Aker Topphåndball jublet for finaleplass. Foto: Jacob Nygaard, Aker

Aker møter Rælingen i NM junior kvinner

Det ble to helt ulike kamper da Aker og Rælingen sikret seg finaleplass i NM junior kvinner onsdag.

Fana–Aker Topphåndball 20-33 (7-13)

Det tok noen minutter før bortelaget tok ledelsen i Fana Arena, men fra 5-5 etter snaue kvarteret var det Aker det handlet om i resten av oppgjøret.

Fra 5-5 lå plutselig Fana under 5-11 og hadde sluppet gjestene for langt fra seg. Seks måls avstand holdt seg til pause, men utover i 2. omgang vokste den seg stadig større. Dermed var det Aker-jentene som kunne juble for finaleplass i Oslo Spektrum i romjula.

Hjemmelaget hadde to seksmålsscorere, Christine Karlsen Alver og Andrea Martine Solstad. Hos Aker var det Marthine Svendsberget som ble toppscorer, også med seks mål.

Rælingen–Tertnes 33-32 (16-11)

Rælingen så tidlig i oppgjøret ut til å sikre seg finaleplass med god margin. På de siste 20 minuttene av 1. omgang gikk de fra uavgjort til femmåls-ledelse. Rett etter pause var de på det meste i ledelsen 18-11, men så startet Tertnes en langspurt som ble mer og mer spennende ettersom tiden gikk mot kampslutt.

Drøyt fire minutter før slutt skilte det kun ett mål, men hjemmelaget holdt unna og tillot aldri gjestene å utlikne.

Emma Holtet og Rikke Arnesen scoret begge sju mål for Rælingen, førstnevnte fem av dem fra sjumetersmerket. For Tertnes scoret Karoline Fantoft hele 12 mål, men det holdt altså ikke helt inn for vestlendingene.

Finalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember.