Trym Bilov-Olsen ble banens beste for Halden mot Runar.

Tre semifinalister klare i NM menn

Fjorårsfinalistene er blant lagene som er videre i NM menn. Siste kvartfinale spilles torsdag.

Halden–Runar 33-28 (16-15)
Fjorårsfinalisten fikk lenge følge av Runar i Remmenhallen. Det sto 15-15 like før sidebytte. Halden fikk ett mål til før hvilen og de kom tre mål foran for første gang i kampen før Runar reduserte. I 2. omgang kom Runar aldri nærmere enn to mål, sist på 22-20 midtveis i omgangen. Det siste kvarteret var Haldens ledelse på det meste åtte mål.

Elverum–Kristiansand 29-25 (13-12)
Om det var jevnt lenge i Halden, ble det også spennende lenge i Terningen Arena. De regjerende mesterne lå under 13-14 for 1. divisjonslaget i åpningsminuttene av 2. omgang, men snudde det og var i ledelsen resten av kampen – selv om sørlendingene kun var inntil fire mål bak resten av kampen, med unntak av 26-21 da det var sju minutter igjen av oppgjøret.

Bækkelaget–FyllingenBergen 25-37 (10-20)
Mindre spennende ble det i Oslo, der Bækkelaget tidlig måtte se at FyllingenBergen tidlig fikk en stor luke i Nordstrand Arena. Etter kvarteret hadde gjestene dobbelt så mange mål som hjemmelaget. 5-10 ble 10-20 til pause og i 2. omgang klarte ikke hjemmelaget å redusere avstanden.

Den fjerde kvartfinalen spilles 17. oktober. Drammen–Haslum sendes på TV2 Sport 2 og Sumo.

Trekning av semifinalene foretas på TV 2 Sport 2 etter kampen.