Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Seks kampers karantene for Follo-spiller

Norges Håndballforbunds sanksjonskomité ilegger Benjamin Hallgren seks kampers karantene.

Sanksjonen kommer i tillegg til den kampen Hallgren var automatisk utestengt fra, som følge av det blå kortet han ble tildelt under oppgjøret mellom Follo HK og FyllingenBergen.

Det var da de to klubbene møttes i REMA 1000-ligaen 6. oktober at hjemmelagets spiller Benjamin Hallgren skallet til Jacob Weidemann hos FyllingenBergen.

Dommerduoen Håvard Kleven og Lars Jørum reagerte med å vise Hallgren det blå kortet. Blått kort betyr at spilleren får marsjordre i det aktuelle oppgjøret, samt automatisk funksjonsforbud i neste kamp.

På bakgrunn av den etterfølgende dommerrapporten havnet saken hos Norges Håndballforbunds påtalenemnd, som vurderte sakens alvorlighetsgrad dithen at forholdet ble anmeldt til forbundets sanksjonskomité. Komiteen har nå fattet en avgjørelse på bakgrunn av skriftlige uttalelser fra de involverte dommere, spillere og klubber, samt videobilder.

«Spiller Benjamin Hallgren, Follo HK, ilegges karantene fra alle kamper til det laget han deltok for har spilt 6 – seks – kamper. Straffen kommer i tillegg til det automatiske funksjonsforbudet på én kamp. Utelukkelsesperioden settes maksimalt til 60 dager», heter det i kjennelsen fra sanksjonskomiteen.

Denne delen av avgjørelsen kan ankes innen 29. oktober 2019. Uansett er Hallgren suspendert fra all kampaktivitet i regi av Norges Håndballforbund inntil endelig avgjørelse foreligger, dog ikke utover en periode på 30 dager.

Kontaktperson:
Lars Hojem Kvam
Leder for medier og kommunikasjon
Norges Håndballforbund
Tlf.: 913 78 430
E-post: lars.kvam@handball.no