Emilie Hegh Arntzen ble Vipers' toppscorer og hadde et straffekast for minneboken. Foto: Svein André Svendsen.

Praktfull Vipers-spurt på hjemmebane mot Metz

Tidlig i annen omgang så det bekmørkt ut for Vipers mot Metz. Men en praktfull spurt gjorde at 20-28 ble til 38-38.

Metz var ute etter revansje for 30-31-tapet da det sto om bronse i Final4 i mai. Men i starten så det ut til at de franske jentene måtte se langt etter den. Vipers kom godt i gang og ledet både 3-0 og 5-2.

Men Vipers-forsvaret slet - spesielt med Metz' strekspillere - og det gjorde ikke jobben enkel for målvakt Andrea Austmo Pedersen. Hele 21 baklengs ble det de første 30 minuttene, bare 16 i redningsprosent - og 17-21 til pause.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad valgte å sette inn den kinesiske landslagskeeperen Yang Yuroou i annen omgang, men hun var ikke borti ballen. Det var så mange franske åpninger i Vipers-forsvaret at det forverret seg til 20-28. Da tok Gjekstad time out og fant frem sin strengeste skolemestermine.

- Vi kan ikke stå sånn! Begynn å bevege beina!

Tordentalen hjalp. De neste fem minuttene vant Vipers 6-2, og i den perioden kom også Austmo Pedersen tilbake i buret. Og det i en langt bedre utgave! Da hun tok tre på rad, fikk sørlendingene troen på poeng. Og aller sterkest i troen var Emilie Hegh Arntzen. Hennes trickstraffe til 28-30 vil bli en gjenganger på TV. Ballen var nesten ute i foajeen før den spratt i mål!

Innspurten ble en thriller, der Vipers trakk et forholdsvis nytt ess opp av ermet. Ragnhild Valle Dahl knallet inn så mange perler at TV-ekspert Frode Kyvåg antydet landslaget som neste stopp.

Etter å ha kuttet forspranget til ett mål fire ganger i innspurten, fikk Vipers 38-38 på straffe av Hegh Arntzen halvminuttet før slutt. Metz rakk en avslutning, men den gikk i stangen - og dermed vill Vipers-jubel for et uhyre viktig poeng i kampen for å komme til hovedrunden i Champions League.

Gjekstad sa seg fornøyd med opphenting, men ikke med forsvarsspillet. 38 baklengs forteller at Vipers har noe å jobbe med.

Neste kamp blir også mot Metz – 3. november på bortebane.

Champions League, gruppe A
Vipers–Metz 38-38 (17-21)

Aquarama
1717 tilskuere
Mål Vipers: Emilie Hegh Arntzen 8, Ragnhild Valle Dahl 7, Heidi Løke 6, Marta Tomac 6, Silje Waade 5, Malin Aune 3, Linn Jørum Sulland 1, Tonje Refsnes 1, Sunniva Næs Andersen 1.
Toppscorer Metz: Grace Zaadi 13.
Utvisninger: Vipers 1x2 min., Metz 4x2 min.