Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Storkampen avgjort av syvmeter-konkurranse

Danmark-Norge endte i syvmeterduell, etter at Kristian Sæverås reddet straffekast i siste sekund.

Danmark-Norge 29-29 (dansk seier 33-31 etter syvmeterkonk.)

Både Danmark og Norge manglet enkelte av de sentrale spillerne som ventes å være med når de samme lagene skal gyve løs på EHF EURO 2020 i januar. Da skal Danmark ut i innledende gruppespill i Malmö, mens Norge inviterer til fest i Trondheim.

Til tross for mangellappene fikk landslagssjefene nyttige svar i det som var en viktig samling i EM-oppkjøringen. Og de fikk med seg hver sin omgang der de var fire mål bedre enn motstanderen. Norge ledet 19-15 til pause i Aalborg, men måtte se seg hentet inn slik at det sto 29-29 da danskene hadde det siste angrepet i kampens døende sekunder.

Det angrepet endte i syvmeterkast – som ble mesterlig avverget av Kristian Sæverås.

Dermed gikk oppgjøret til en uhøytidelig straffekastduell, som ble vunnet av Danmark.

Christian Berge og hans spillere la ikke skjul på at det sved å få juling to ganger mot Danmark i VM i januar – siste gang i finalen, der en bunnsolid vertsnasjon henviste Norge til sølv.

Derfor så det ut som en etterlengtet opptur var i anmarsj da Norge ledet med fire mål så seint som midt i andre omgang. Men danskene kom altså tilbake, uten at landslagssjefen hang med hodet av den grunn:

– Det var moro. Vi spilte en fremragende førsteomgang offensivt. Så har vi litt å gå på defensivt, sa Berge til TV 2s Ida-Marie Vatn etter kampslutt.

Også Kristian Sæverås ble intervjuet av rettighetshaveren:

– Det var kult, det – å ta over med en sånn Bergerud-redning. Jeg har drømt mye om det. Nå var det ikke i de samme kulissene, men moro.

– Bergerud er inspiratoren?

– Ja, du kan godt si det, sa målvakten til TV 2.

FAKTA
Golden League, menn
Danmark - Norge 29-29 (15-19 pause, 33-31 etter syvmeterkonk.)
Gigantium, Aalborg, Danmark
Norge: Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås, Aksel Horgen, Sebastian Barthold, Bjarte Myrhol 1, Sander Andreassen Øverjordet 2, Tom K. Nikolaisen, Magnus Jøndal 11, William Aar 1, Kristian Bjørnsen 3, Magnus Gullerud, Gøran Johannessen 5, Christian O'Sullivan 2, Eivind Tangen 2, Harald Reinkind 4.
Toppscorer Danmark: Rasmus Lauge 7.
Utvisninger: Danmark 2x2 min., Norge 5x2 min.

Mer om Håndballgutta