Malin Aune leverer varene både på landslaget og for Vipers. Mot Podravka ble det seks mål på syv skudd, men de fleste lagvenninnene skuffet. Foto: Svein André Svendsen.

Nedtur for Vipers

Vipers fikk en marerittstart mot Podravka og klarte aldri å ta igjen det tapte. Det ble et skuffende ettmålstap.

Etter strålende 31-22 over FTC Rail Cargo i den første kampen i Champions League, var Vipers favoritter borte mot Podravka. Men sjelden har sørlendingene fått en verre start - og det endte med tap 24-25.

Før åtte minutter var spilt ledet hjemmelaget 5-0. Podravka var ute etter å revansjere pinlige 26-40 mot Metz i første CL-kamp. Med et aggressivt og variert forsvarsspill greide kroatene å ryste Vipers.

Etter sjokkstarten greide Vipers å få tilbake pusten og hadde 7-7 etter et drøyt kvarter. Det etter god hjelp fra målvakt Andrea Austmo Pedersen. Men hverken forsvarsspill eller avslutninger var på toppnivå, og Podravka kom foran med 14-12 til pause.

Andrea Austmo Pedersen bidro godt også etter hvilen. Det var det dessverre  mange andre som ikke gjorde. Etter ti minutter hadde kroatene økt til 21-16. Ni minutter før slutt hadde Vipers kuttet til to mål.

Det ble en dramatisk avslutning, og der kom Heidi Løke til å spille en sentral rolle. Podravka hadde pakket henne godt inn hele kampen, men i innspurten ble midlene for brutale - og Podravka fikk to spillere utvist. Men da ingen av overfallene ga straffekast, lurte Vipers-gjengen på om de var med på innspillingen av en komedie. I stedet ble det tragikomedie da Vipers i spill seks mot fire utespillere kastet ballen rett til motstanderen.

Ett minutt før slutt kontret gode Malin Aune inn 25-24, men da Vipers fikk tilbake ballen var det bare seks sekunder igjen. Det endte med at frikastet fra Emilie Hegh Antzen gikk over da klokken viste 60.00.

Austmo Pedersen fikk 35 i redningsprosent, men straffekastene fra Dejana Milosavljevic (syv av syv) fikk hun aldri tak på. Ute på banen var Aune og Tonje Refsnes Vipers' beste i en kamp der skuddene mot Jovana Risovic (34 i redningsprosent) ofte ble for svake.

Vipers neste Champions League-kamp går søndag 20. oktober hjemme mot tabelleder Metz.

Champions League, gruppe A
Podravka-Vipers 25-24 (14-12)
Sport Hall Fran Galovic
Tilskuere: 2500
Mål Vipers: Malin Aune 6, Tonje Refsnes 4, Emilie Hegh Arntzen 3, Linn Jørum Sulland 3, Vilde Jonassen 2, Ragnhild Valle Dahl 2, Heidi Løke 2, Marta Tomac 1, Silje Waade 1.

Toppscorer Podravka: Dejana Milosavljevic 10.
Utvisninger: Podravka 4x2 min. - Vipers ingen.