Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

«Make refleksen great again!»

Med WATCH-ME beltet ønsker Gjensidige å sette fokus på viktigheten av å bruke refleks.

17. oktober markeres Refleksdagen. WATCH-ME beltet fra Gjensidige er et forsøk på å gjøre refleks like moteriktig som den er viktig, og håpet er at dette vil bidra til at spesielt flere unge vil bruke refleks og være synlige i trafikken. 

Skaff deg WATCH-ME beltet i dag!

Klikk på lenken til Gjensidigebutikken (under):

Gjensidige WATCH-ME-kampanje 

Viktigheten av å bruke refleks må ikke oversees:

I 2018 ble tretten fotgjengere drept i trafikkulykker. Fem av ulykkene skjedde i mørket, og til sammen var det seks personer som omkom i disse ulykkene. [03.10.2019]

– Fire av de seks brukte ikke refleks, og alt for mange av oss velger å la refleksen ligge ubrukt i lomma eller hjemme i kommodeskuffen, sier seniorrådgiver Rita Aarvold i Statens vegvesen. Dette til tross for at vi vet at refleks redder liv.

– 40 prosent av alle fotgjengerulykker skjer i mørket, og en bilist som kommer mot deg i 50 km/t, har kun to sekunder på å se deg. Uten refleks er du først synlig på 25-30 meters hold. Med refleks, ser bilisten deg åtte sekunder tidligere, tilsvarende 140 meters hold, sier Aarvold, og legger til at du er synlig på 400 meters avstand dersom bilen bruker fjernlys.

Reduser risikoen med 85 prosent

Aarvold oppfordrer alle til å finne fram refleksen nå når mørketida er her for fullt. 
– Velger du å gå med synlig refleks, reduserer du risikoen for ulykker med 85 prosent, påpeker Aarvold. Hun anbefaler hengende reflekser, refleksvest, eller slapwrap rundt arm og/eller ankel. 
– Bruk sunn fornuft. Det viktigste er at du gjør deg mest mulig synlig når du beveger deg langs veier og gater i mørket, avslutter Aarvold.