Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lene Rantala engasjert som målvaktsressurs

Tidligere Larvik-målvakt Lene Rantala er engasjert som målvaktsressurs i Norges Håndballforbund.

Lene Rantala vil i nært samarbeid med Mats Olsson, som er målvaktscoach for LKS og målvaktstrenerne for yngre landslag, koordinere trenings- og utviklingsarbeidet for målvaktene tilknyttet våre yngre landslag på jentesiden. I tillegg skal hun ha oppfølging av målvaktene i klubb og region.

Det forteller Jeanette Nilsen, seksjonsleder for Spill og trening i Norges Håndballforbund.

– Vi er veldig glade for at Lene har sagt til ja til å være hovedansvarlig for våre yngre målvaktstalenter. Lene har selv lang erfaring fra både klubb og landslag og har i tillegg tatt Trener 4 og Målvaktstrener - Topputdanning, sier hun.

Lene Rantala har vært med både 90-, 98- og 02-landslaget i mesterskap. Nå får hun ansvaret for alle målvaktene på yngre landslag på jentesiden.

– Det blir spennende å begynne i ny jobb. Jeg skal kombinere halv stilling i håndballforbundet med halv stilling på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik, der jeg har ansvaret for toppidrett håndball, forteller Lene Rantala.

Dansken er selv dobbelt olympisk mester. I tillegg til å være målvaktstrener for de tre nevnte yngrelandslagene, var hun også med som målvaktstrener for Nederland i EM i fjor og var hovedtrener i Larvik Håndballklubb siste del av forrige sesong.

Denne sesongen har hun til nå delt tiden sin mellom Thor Heyerdahl vgs. og LK02.

– Nå går jeg ut av rollen i 02-landslaget, ettersom jeg skal koordinere og ha det overordnede ansvaret for struktur og innhold for målvaktstreningen for alle lagene på jentesiden, sier Rantala.