Sebastian Henneberg ble Elverums toppscorer med 7 mål.

God prestasjon tross tap

Oppgjøret mot Barça endte med nok et Champions League-tap for Elverum,  men håpet om avansement lever.

Elverum hadde en stor oppgave foran seg da de inntok Barças hjemmebane Palau Blaugrana lørdag kveld. Det spanske laget har vunnet cupen åtte ganger og gikk inn i sin 300. kamp i Champions League i møtet med Elverum. Gutta fra Norge har hatt en tyngre periode etter et tap mot Nærbø og uavgjort mot Kolstad i den hjemlige serien, men de hang godt med i den første omgangen mot Barça og gikk til pause kun tre mål bak på stillingen 15-12. Sebastian Henneberg spilte godt for de hvite og ble til slutt lagets toppscorer. I tillegg leverte Emil Kheri Imsgard noen viktige redninger som bidro til å holde Elverum inne i kampen.

I inngangen til andre omgang viste begge lag unøyaktighet. Elverum hang fortsatt med, men slet med å hente inn ledelsen til Barça. Hjemmelaget var hurtige og bunnsolide i ankomstspillet og viste med det hvorfor de er det mestscorende laget i gruppen så langt. Ledelsen økte sakte men sikkert, og fra 21-17 ved 40 spilte minutter endte kampen til slutt 33-24 til hjemmelaget.

Dermed står Elverum fortsatt uten poeng i gruppespillet. Det gjør også RK Celje Pivovarna Lasko, som er neste motstander for Elverum og utgjør en god mulighet til å sanke viktige poeng i jakten på avansement. Kampen spilles 20. oktober kl. 17.00.