Fredrikstad ute av EHF Cup

Til tross for en solid sluttspurt endte også returkampen mot Besançon med et tomålstap.

Med et knepent tomålstap i første kamp, var alle muligheter åpne for Fredrikstad i returoppgjøret mot Besançon på hjemmebane.

Denne gangen var det bortelaget som kom best i gang og Besançon ledet 2-0 før Maja Muri scoret Fredrikstads første mål etter fem minutter. Norske Sakura Hauge gjorde det vanskelig for Fredrikstad å sette ballen i mål, og Besançon beholdt føringen gjennom hele omgangen. Fredrikstad var kun målet bak ved fire anledninger, men hver gang dro det franske laget ifra på ny og de ledet på det meste med fire mål. Til pause var gjestene foran på stillingen 14-12.

I andre omgang satte Besançon frimerke på seksmålsscorer Thale Rushfeldt Deila fra start, og resten av jentene slet med uttellingen. Samtidig satte gjestene sine sjanser og økte ledelsen ytterligere. Halvveis i andre omgang stod det dermed 25-16 til gjestene. Da så det mørkt ut for videre Europacup-spill for det norske laget, men anført av Anette Helene Hansen, som satte inn fire raske scoringer, kjempet hjemmelaget seg tilbake i kampen. Med to minutter igjen å spille var de kun to mål bak. Dessverre kom de aldri nærmere og til slutt måtte hjemmelaget se seg slått 29-31. Det gir sammenlagtsifrene 60-56 og dermed er EHF Cup-kvalifiseringen over for Fredrikstad.

Tertnes, Storhamar og Byåsen har fremdeles mulighet til å sikre norsk deltakelse videre i kvinnenes EHF Cup.