Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTH/Fredrikstad Bkl

Fredrikstad ute av EHF Cup

Til tross for en solid sluttspurt endte også returkampen mot Besançon med et tomålstap.

Med et knepent tomålstap i første kamp, var alle muligheter åpne for Fredrikstad i returoppgjøret mot Besançon på hjemmebane. 

Denne gangen var det bortelaget som kom best i gang og Besançon ledet 2-0 før Maja Muri scoret Fredrikstads første mål etter fem minutter. Norske Sakura Hauge gjorde det vanskelig for Fredrikstad å sette ballen i mål, og Besançon beholdt føringen gjennom hele omgangen. Fredrikstad var kun målet bak ved fire anledninger, men hver gang dro det franske laget ifra på ny og de ledet på det meste med fire mål. Til pause var gjestene foran på stillingen 14-12. 

I andre omgang satte Besançon frimerke på seksmålsscorer Thale Rushfeldt Deila fra start, og resten av jentene slet med uttellingen. Samtidig satte gjestene sine sjanser og økte ledelsen ytterligere. Halvveis i andre omgang stod det dermed 25-16 til gjestene. Da så det mørkt ut for videre Europacup-spill for det norske laget, men anført av Anette Helene Hansen, som satte inn fire raske scoringer, kjempet hjemmelaget seg tilbake i kampen. Med to minutter igjen å spille var de kun to mål bak. Dessverre kom de aldri nærmere og til slutt måtte hjemmelaget se seg slått 29-31. Det gir sammenlagtsifrene 60-56 og dermed er EHF Cup-kvalifiseringen over for Fredrikstad.

Tertnes, Storhamar og Byåsen har fremdeles mulighet til å sikre norsk deltakelse videre i kvinnenes EHF Cup.

FAKTA

EHF Cup, andre kvalifiseringsrunde
Fredrikstad - Besançon 29-31 (12-14)
Kongstenhallen, Fredrikstad
Fredrikstad målscorere: Thale Rushfeldt Deila 6, Anette Helene Hansen 6, Martine Guterud Helland 5, Andrea Rønning 4, Live Rushfeldt Deila 2, Karoline Elise Syversen 2, Maja Muri 2, Ida Marie Kallhovd Syversen 1, Hanna Blystad 1. Andre spillere: Nora Thulin Lande, Frida Christiansen Kjuus, Tea Elise Haug Malmstrøm, Julie Hulleberg, Marte Siren Figenschau, Hedda Thulin Lande, Hanne Ramsoskar Sagvold. 
Toppscorere Besançon: Line Uno Jensen 6, Marine Dupuis 6, Chloe Bouquet 6. 
Utvisninger: Fredrikstad 4x2 min, Besançon 6x2 min.

Følg EHF Cup kvinner