Pocket Valley

Vipers fikk en best mulig start på gruppespillet i Champions League.

Drømmeåpning for Vipers

Vipers tok en bunnsolid seier over FTC-Rail Cargo i sesongens første Champions League-kamp.

Først etter 19 minutter tok hjemmelaget kommandoen i Aquarama. Til da hadde FTCs Noemi Hafra fått mye spillerom og gjorde jobben for gjestene fra Ungarn. Med to scoringer på åpent mål i overtall, gikk Vipers opp i en 11-9-ledelse etter at lagene hadde fulgt hverandre fra start. Da begynte forsvaret å sitte og de rosa tok vare på sjansene fremover på banen. Malin Aune satte alle sine sjanser fra kanten og stod godt i forsvar. Også Andrea Austmo Pedersen stod frem mot slutten av omgangen og sikret at Vipers gikk til pause med ledelse 16-11.

I andre omgang førte Vipers an fra start til slutt. FTC hadde problemer med å komme til de gode sjansene og Heidi Løke, som ble friskmeldt etter en antatt alvorlig kneskade tidligere denne uken, regjerte på linja og ble hjemmelagets toppscorer med 9 mål. Bakerst leverte Austmo Pedersen nok god omgang og endte på nesten 50 prosent redninger den siste halvtimen. Til slutt endte kampen 31-22.

Dermed gikk Vipers seirende ut av den første gruppespillkampen i Champions League og er i rute til å gjenta fjorårets bronsesuksess.

Neste kamp for Vipers er mot HC Podravka Vegeta 13. oktober i Kroatia.