Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Magnus Fredriksen lover at Elverum om en stund blir like bra som laget var forrige sesong. Foto: Svein André Svendsen.
Magnus Fredriksen lover at Elverum om en stund blir like bra som laget var forrige sesong. Foto: Svein André Svendsen.

Vond start for Elverum - nå venter Flensburg

Elverum fikk et brutalt møte med gruppe A i Champions League. Og det mot laget de "måtte" slå.

Aalborg kom til Terningen Arena med tre norske spillere, og to av dem preget kampen da danskene vant hele 34-24. Keeper Kristian Sæverås ble kåret til banens beste - foran øynene på Christian Berge. Landslagssjefen fikk også se Sebastian Barthold herje på venstrevingen, der det kryr av kandidater til landslaget.

Aalborg er utpekt til å være et lagene Elverum må slå for å komme seg videre fra gruppespillet. Men forskjellen på norsk og dansk håndball var kanskje større enn mange trodde? Elverum hang med til 9-9. Deretter begynte det å glippe oftere og oftere.

- "Hemløp" blir viktig, sa Elverum-trener Michael Apelgren på Viasat før kampen. Det virket det ikke som spillerne hadde hørt. Elverums skuddmiss og feilpasninger ble straffet med lynraske kontringer, og med 12-18 til pause var løpet nesten kjørt.

Etter pause kuttet Hedemarks-laget ned til 18-22, men så raknet det. Hverken forsvar, keeperspill eller angrep var i nærheten av gruppe A-nivå - og til slutt ble forskjellen ti mål. Målvaktene Emil Imsgard og Thorsten Fries, som skal fylle skoene etter Morten Nergaard, fikk en redningsprosent på henholdsvis 29 og 20.

- Skuffende innsats, selv om det skal være en forskjell på norske og danske mestere. Det så sånn ut den gang møtte Skjern også. Vi slurvet for mye, men de var bedre, konkluderte Apelgren, som er inne i sin siste sesong som Elverum-trener. Underveis var han så krass som ingen har hørt ham, og i en time out befalte han at sånn "piss" ville han ikke se lenger.

Sebastian Barthold var en av dem som gjorde livet surt for svensken, med syv scoringer på åtte forsøk.

- Vi har som mål å gå videre i Champions League, og da er det nødvendig å slå Elverum. Og som tidligere Haslum-spiller må jeg si at dette var deilig, sa en smilende Barthold til Viasat. Han er Aalborgs toppscorer etter tre serierunder, med 21 mål.

Elverums spilleopplegger Magnus Fredriksen prøvde å finne litt trøst etter braktapet.

- Dette var første kamp på dette nivået for mange. Vi var små marginer unna å henge med til pause, men vi kan ikke gjøre så mange feil. Jeg tror de hadde opp mot 15 kontringsmål, sa playmakeren, som ikke var på banen mot slutten. Like greit å spare ham til onsdagens bortekamp mot Flensburg-Handewitt? Der blir det møte med flere nordmenn i utenriksfart: Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen, Magnus Jøndal og Magnus Abelvik Rød.

"Hemløp" blir ikke mindre viktig i den kampen!


Champions League, gruppe A
Elverum-Aalborg 24-34 (12-18)
Terningen Arena
1800 tilskuere
Mål Elverum: Lukas Sandell 5, Sigvaldi Gudjonsson 5, Magnus Fredriksen 3, Sebastian Henneberg 2, Alexander Westby 2, Alexander Blonz 2, Jonas Burud 2, Simen Holand Pettersen 1, Thomas Solstad 1.
Toppscorer Aalborg: Mads Christiansen 8.
Utvisninger: Elverum 3x2 minutter - Aalborg 4x2.