Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

VERDSATT: Sven Erga ble tildelt heder av forbundsstyremedlem Siv Sødal. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
VERDSATT: Sven Erga ble tildelt heder av forbundsstyremedlem Siv Sødal. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Sven Erga mottok NHFs fortjenstmerke

Norges Håndballforbunds fortjenstmerke i gull ble tildelt Sven Erga før siste kamp av Intersport Cup.

NHFs fortjenstmerke i gull er den høyeste utmerkelsen som kan tildeles i norsk håndball. Tildelingen ble foretatt av styremedlem i Norges Håndballforbunds forbundsstyre, Siv Sødal, i forkant av Intersport Cup-kampen mellom Norge og Japan i DNB Arena søndag kveld.

Det var på Håndballtinget 2019 at Erga ble tildelt fortjenstmerket for sin mangeårige innsats i appellkomiteen i Norges Håndballforbund. Erga var imidlertid ikke til stede på Håndball­tingets siste dag, og merket ble derfor overrakt under Intersport Cup i Stavanger.

«Norges Håndballforbunds høyeste utmerkelse, NHFs fortjenstmerke i gull, tildeles Sven Erga for hans mangeårige innsats i appellkomiteen i Norges Håndballforbund. Sven Erga ble valgt inn i NHFs appellkomité allerede på Håndballtinget i 2003 og har innehatt verv i denne komiteen helt fram til mai 2019», kunngjorde speaker Erik Thime i DNB Arena under tildelingen søndag.

«Sven Erga har gjennom sitt verv framstått som en dyktig og svært kunnskapsrik tillitsvalgt i NHFs appellkomité og i komiteens arbeid. Vi gratulerer og takker Sven for hans glød for norsk håndball», sa speaker Thime på vegne av Norges Håndballforbund.