Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

FEST: Også i kveld får Daniel Høglund (fra v.) besøk av Sander Sagosen og Christian Berge i Viasats sending. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
FEST: Også i kveld får Daniel Høglund (fra v.) besøk av Sander Sagosen og Christian Berge i Viasats sending. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Merker den gryende håndballfeberen

På tirsdag er det 100 dager til håndball-EM i Trondheim starter, men før det byr Elverum opp til håndballfest.

Landslagssjef Christian Berge er blant de 12 500 tilskuerne som lørdag finner veien til Håkons Hall på Lillehammer for å se Elverum ta imot Paris Saint-Germain til duell i EHF Champions League.

Han bor med familien på Elverum – og han kommer opprinnelig fra Trondheim, som er vertsby for to av de innledende gruppene under EHF EURO 2020 i januar. Og han er landslagssjef.

Hvem merker vel bedre at det er en gryende håndballfeber i Norge?

– Hehe, joda. Det kommer stadig flere spørsmål om EM, og jeg merker helt klart at interessen er økende nå. Ingen tvil om det. Folk har forventninger, og det liker vi, sier Christian Berge.

Et klart tegn på herrehåndballens oppsving får vi i Håkons Hall lørdag kveld.

– Hva sier det deg at Elverum har fylt Håkons Hall?

– Det forteller meg at det ligger et potensial her som er litt uforløst, men vi nærmer oss noe nå. Det er fantastisk moro at de klarer fylle en slik hall. Det er jaggu godt jobbet. Rett og slett! responderer Christian Berge, som svarer slik på spørsmål om han er overrasket:

– Både ja og nei. Elverum setter seg høye mål på de aller fleste områder. De er ikke redd for verken å drømme eller tenke stort. Sånn sett er det ikke så veldig rart at de klarer dette. Vi snakker om en klubb som jobber hardt for å komme fremover, sier Berge.

Du skal ha tilbrakt bra mange døgn under granleggene i Hedmark for å påstå at Elverum er favoritter til møtet med PSG.

– PSG vinner nok, det trenger du ikke å lure så mye på. De har en del skader, blant annet på Sander (Sagosen), og det kan fort hende at Mikkel Hansen står over også. Men de har gode erstattere, så Elverum har neppe noen muligheter til å få med seg poeng her, for å være ærlig. Men målet deres bør være å vise ungdommelig mot. Det å få spille i slike rammer er en «once in a lifetime»-opplevelse, sier Christian Berge.

Landslagssjefen hadde gledet seg til å se Sander i utfoldelse mot et norsk lag, men verdensstjernen må stå over med lyskeskade.

– Det er alltid kjipt når spillere pådrar seg skader. Sander var i bra slag, og har spilt godt i høst. Men nå får vi bare se an behandlingen, og gjøre det beste ut av det. Han får i alle fall litt hvile, han får trent seg opp, og kan samle overskudd, påpeker Christian Berge.

**Elverum - Paris Saint-Germain ser du på Viasat 4 / Viaplay fra kl. 16.30 på lørdag. Avkast 17.30.

Billetter til EHF EURO 2020 i Trondheim får du kjøpt her!

... og det er også noen ledige seter til salgs til Håndballjentes møte med Japan, som avslutter Intersport Cup i Stavanger på søndag. Kjøp billetter til den bataljen her!