Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Løke skadet seg mot Brasil. Foto: NTB/Vidar Ruud
Løke skadet seg mot Brasil. Foto: NTB/Vidar Ruud

Løke skadet og mister VM i Japan

Heidi Løke har pådratt seg en skade i menisken, og mister håndball-VM i Japan i desember.

Heidi har pådratt seg en rotskade i menisken i høyre kne, det vil si en skade i meniskens feste. 

- Dette er en skade som må sys ved et inngrep, og rehabiliteringstiden ligger normalt i området fem til seks måneder, sier landslagslege Nils Ivar Leraand.

Skaden oppstod under fredagens landskamp mot Brasil.

- Dette er en ganske sjelden kneskade, og utgjør under 1 % av kneskadene i idretten. Det er en type skade som må fikses, den leger seg ikke av seg selv, sier Nils Ivar Leraand.

Heidi Løke vil bli trolig operert i kneet i løpet av neste uke. Uansett er det definitivt at VM i Japan går uten Heidi Løke.

- Dette var et tøft slag, og jeg er langt nede nå. Jeg har heldigvis vært lite skadet gjennom karrieren min, men nå var det dessverre jeg som var uheldig. Skader kommer jo alltid ubeleilig, og med mesterligaspill for Vipers og med VM i Japan nært forestående, var dette ekstra dårlig timing. En ting er imidlertid sikkert, jeg skal gjøre jobben for å komme tilbake, sier Heidi Løke.

Med Heidi Løkes skade er enda en av landslagets nøkkelspillere ute av Thorir Hergeirssons tropp til VM i Japan i desember.

- Dette er trist både for Heidi selv og for laget. Nå skal vi ta vare på henne, og gi den hjelpen hun trenger. Heidi er en viktig spiller, fordi hun går foran og viser vei med sin mentalitet både utenfor og på banen. Nå skal vi vi ta med oss Heidis innstilling og fightervilje til Japan, samtidig som vi ønsker henne lykke til med operasjonen og opptreningen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Evt. henvendelser søndag 29. september rettes til Halvor Lea, tlf. 419 00 021.