Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ti av 11 motstandere tror ikke at Arendal vinner noe, men Marinko Kurtovic tror på både NM-gull og sluttspillseier. Foto: Svein André Svendsen.er noe, menMarinko Kurtovic er optimist
Ti av 11 motstandere tror ikke at Arendal vinner noe, men Marinko Kurtovic tror på både NM-gull og sluttspillseier. Foto: Svein André Svendsen.er noe, menMarinko Kurtovic er optimist

Kurtovic tror på to titler

ØIF Arendal tipper to forskjellige tittelvinnere. DHK tar serien. NM og sluttspill skal sørlendingene ta selv.

Bli bedre hver gang vi møtes. Det er mottoet de jobber under i ØIF Arendal. Og hvis intensjonene innfris, kan det bli én tittel mer enn i fjor. Da sikret ØIF seriegullet i den aller siste runden gjennom å spille uavgjort mot Elverum.

- Vi har mistet noen sentrale spillere, men har også forsterket oss på noen posisjoner. Blant annet har vi hentet inn både ny venstreback og ny høyreback. Vi har bra bredde på sentrale posisjoner, sier trener Marinko Kurtovic, som tirsdag kunne glede seg over at Josip Vidovic signerte for seks(!) nye år.

Grunnen til at Kurtovic gledet seg veldig over det, ligger i følgende bedømning: - Han er ligaens beste midtback. Til oifarendal.no forklarer den ene kroaten om den andre:

"Josip var ute med noen forskjellige skader i fjorårssesongen. Det var perioder som det var vanskelig for oss å prestere på det nivået vi ønsker. Og vi ble slått ut av europacup og tapte sluttspillfinalene i to av disse Josip-fraværene".

Fravær er forøvrig et sentralt tema også rett før seriestart. André Lindboe ble operert i det ene kneet i juni. Nå har han fått trøbbel også med det andre og er tidligst tilbake til E-cupkampene neste måned. Også Kristijan Jurisic, Laurits Mo Rannekleiv, Jesper Munk og Kristoffer Pedersen har vært skaderammet. Sistnevnte har hatt en skulderskade, men er snart tilbake.

Så gjenstår det å se hvordan ØIF vil greie seg uten forsvarskjempen Kenny Ekmann, kåret til årets publikumsfavoritt i 2015. Nå er det Runar som skal dra nytte av svensken, som skal møte gamle lagkamerater allerede i første seriekamp.

ØIF har ikke tippet Elverum til noen tittel i Norge denne sesongen, men Kurtovic låner likevel litt av hjertet sitt til elverumsingene - selv om full Håkons Hall mot PSG ikke imponerer ham så mye.

- Når det kommer karer som Sander Sagosen, Karabatic og de andre kanonene, ville det fylt hvilken som helst hall i Norge. Men jeg synes det er stort at vi i Norge har fått et lag som skal kjempe mot de beste i A-gruppen i Champions League. Da heier vi selvfølgelig på Elverum, bedyrer Marinko Kurtovic.

- Men i Norge vil vi banke dem!

Seriestarten: Elverum-Runar, Terningen søndag kl. 18.00.