Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kristian Kjelling kommer til å lede Drammen til seriegull. Det tror i alle fall de andre klubbene. Foto: Svein André Svendsen.
Kristian Kjelling kommer til å lede Drammen til seriegull. Det tror i alle fall de andre klubbene. Foto: Svein André Svendsen.

Kjelling elsker trenerlivet

Kristian Kjelling elsket livet som håndballspiller. Men sjefen i Drammen liker enda bedre å være trener.

Til tross for proffliv i Spania og Danmark - og 147 landskamper for Norge, sier Kjelling dette til handball.no før seriestarten kommende helg:

- Jeg elsker trenerlivet. Du bekymrer deg mer enn du gjorde som spiller, men det er fascinerende å prøve å sette sammen et lag og å få det til å fungere, sier 38-åringen, som prøver å hente inspirasjon fra både inn- og utland.

Forrige sesong var lite å bli inspirert av - om man ser bort fra vurderingen om å gå inn i Røde Kors Hjelpekorps. Av 17 spillere i stallen, var det bare tre som ikke var skadet på et eller annet tidspunkt! Om det ikke var motspillerne som ødela DHK-gutta, så løp de på hverandre eller landet oppå hverandre på trening og kamper.

- Det var helt absurd. Jeg tror nesten ikke det er mulig at noe sånt kan skje en gang til. Og hvis det ikke skjer, da skal vi kjempe om gullet, fastslår Kjelling. Det tror også de andre klubbene. Under NHFs Avkast på Ullevaal stadion i forrige uke kom det frem at DHK er favoritt til seriegullet.

Det er lett å skjønne trenerens optimisme, for til tross for alle motbakkene forrige sesong, hanket DHK inn en bronse i serien. Nå er laget styrket med comebacket til en av verdens beste spillere i ankomstfasen, Espen Lie Hansen. Etter åtte år utaskjærs er 30-åringen tilbake der eventyret begynte, og også som tradisjonell bakspiller vil Hansen ha få overmenn i Rema 1000-ligaen.

- Espen var ute av laget i den siste perioden i Frankrike, og han har også slitt med en skade. Men det er strålende å få ham hjem. Han er en fin fyr å ha i gruppa, og han bidrar både på og utenfor banen, sier Kjelling, som også kan glede seg over andre tilvekster.

- Det er spennende med nye profiler, og det blir mer kamp om plassene. Vi får et større register å spille på. Men vi er ikke så bra ennå. Vi trenger mer tid, sier Kjelling, som i fjor hadde så få spillere å velge i at de ble usedvanlig godt drillet. Nå er det 14 mann som skal spilles sammen for å få dobbel dekning på alle plasser. Blant de nye er også Jesper Meiby Pedersen, 32-åring fra Aalborg.

Kjellings ønske om å unngå skader er ikke helt blitt oppfylt. Aksel Horgen har hatt en skulder ute av ledd og Thomas Boilesen en betent albue. Og da DHK slo Rjukan 52-10 i cupen, måtte 19-målsscorer Ola Lillelien sy fire sting i pannen.

Men det er enda mer sting i Drammen?

Seriestarten: Fyllingen-Drammen, Framohallen lørdag kl. 18.15
Første hjemmekamp: Drammen-Halden, Drammenshallen lørdag 14.9. kl. 16.00