Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kristoffer Henriksen.
Kristoffer Henriksen.
Foto: Niclas Dovsjö

Henriksen er månedens EHF-spiller

Kristoffer Henriksen (Halden) er den første beachspilleren noensinne som blir kåret til månedens EHF-spiller!

Kristoffer Henriksen skrev mandag historie i beachhåndballsammenheng. Etter hans prestasjoner under sommerens beach-EM i Polen, ble han kåret til «EHF Player of the Month» i august! 

Det har aldri skjedd tidligere at en beachhåndballspiller har fått tildelt denne kåringen, og Henriksen er naturligvis stolt over utmerkelsen.

– Jeg er svært stolt over å ha bidratt til at Norge nå er satt på beachhåndballkartet også i herreklassen! Hele laget jobbet hardt og målrettet under hele oppkjøringen og i selve mesterskapet. Vi hadde virkelig troa på at vi kunne prestere godt, og at jeg selv også lyktes så godt var selvfølgelig veldig morsomt, sier Henriksen.

Han ble også kåret til mesterskapets Most Valuble Player (MVP), selv om han ikke fikk bidra for Norge under EM-finalen. Henriksen ofret alt i sluttsekundene av semifinalen, og ble idømt et direkte rødt kort for forseelsen. Dermen måtte Norges beste spiller se Norge tape 2:0 for Danmark i finalen fra tribuneplass.

– Om jeg kunne valgt mellom å bli kåret til MVP eller å spille finalen, ville jeg valgt finalen hver gang! Det var hardt å sende guttene ut på banen i finalen uten å kunne bidra selv, sier lagspilleren Henriksen.

20190707-EM-MVP.jpg
Norge fikk tildelt MVP-prisen både på herre- og damesiden i sommerens EM, Kristoffer Henriksen og Marielle Martinsen (Aker). 

Han og de norske beachgutta er svært stolte over sin prestasjon i årets EM i Polen.

– Når alt kommer til alt, har sommerens sølvmedalje virkelig gitt oss troa på at vi kan ta flere medaljer i de kommende mesterskapene. Vi gleder oss skikkelig til å starte en ny sesong til våren og forberede oss til vårt første VM noensinne!

Kristoffer Henriksen er helt tydelig på hva man kan forvente av de norske lagene i fremtiden: Norsk beachhåndball er kommet for å bli!

20190707-LMB-EM-Lagbilde-med-medaljer.jpg
Sølvlaget fra årets EM i Stare Jablonki, Polen. Foto: Uros Hocevar, Kolektiff/EHF