Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sanna Solberg ble kåret til Norges beste spiller. Her sammen med Tone Johannesen fra Intersport. Foto: NTB/Vidar Ruud
Sanna Solberg ble kåret til Norges beste spiller. Her sammen med Tone Johannesen fra Intersport. Foto: NTB/Vidar Ruud

Gode svar i åpningskampen

Håndballjentene viste lovende takter og slo Argentina i første oppkjøringskamp før VM.

Argentina, Brasil og Japan er motstanderne i den aller første utgaven av Intersport Cup. Oppkjøringsturneringen, tidligere kjent som Møbelringen Cup, spilles vanligvis i november, men er flyttet til fordel for precamp og akklimatisering før VM i Japan i desember. 

Håndballjentene fikk en god gjennomkjøring i åpningskampen mot Argentina. Høy fart og solid kontringsspill gjorde opp for et noe slapt forsvar og til pause var Norge foran med 10 mål på stillingen 22-12. 

Andre omgang var preget av tekniske feil og svingende spill for Håndballjentene. Et skadeplaget Norge jobber med å sette nye konstellasjoner og gjorde hyppige bytter gjennom kampen. Allikevel vant de norske jentene komfortabelt 37-23 og kan ta med seg flere lysglimt videre i turneringen. Blant annet tok Moa Högdahl ansvar både fremover og bakover, og Andrea Pedersen reddet tre av tre straffer for Norge. I tillegg gjorde Sanna Solberg en solid kamp og ble kåret til Norges beste spiller.

– Vi fikk satt et bra forsvar og stor fart fra start. Vi får flere spillere inn og får følelse av at de er i gang, og det er en god følelse. Jeg synes også vi fikk noen gode svar på 5-1-forsvaret, og så ser vi noen ting som vi må gripe tak i og justere, oppsummerte trener Thorir Hergeirsson til TV2 etter kampen. 

I morgen venter tøffere motstand på motsatt banehalvdel når Norge møter Brasil kl. 18.25, før Japan venter på søndag. Begge kampene sendes på TV2 og TV2 Sumo. 

Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde, Amanda Kurtović, Kjerstin Boge Solås, Nora Mørk, Henny Reistad, Veronica Kristiansen og Stine Skogrand var alle uaktuelle til turneringen i Stavanger. I tillegg måtte Vilde Ingstad melde frafall på grunn av en kranglete rygg.

 

FAKTA
Intersport Cup kvinner
Norge–Argentina 37-23 (22-12)
DNB Arena
Norges målscorere: Emilie Hegh Arntzen 4, Sanna Solberg 5, Stine Bredal Oftedal 4, Heidi Løke 4, Malin Aune 4, Kari Brattset 4, Silje Waade 3, Moa Högdahl 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Marta Tomac 2, Helene Gigstad Fauske 1. 
Toppscorer Argentina: Josselinne Karsten Elke 4. 
Utvisninger: Norge 3x2 min., Argentina 3x2 min.

Mer om Intersport Cup
Mer om Håndballjentene