Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190827-Avkast-Fold-St.-Hallvard-Hedin,-Robert-Foto-Svein-André-Svendsen.jpg
Tidligere landslagssjef Rober Hedin har store vyer for nye Fold-St. Hallvard. Foto: Svein André Svendsen.

Fold-St. Hallvard – laget ingen skal skrive om

Nyopprykkede Fold-St. Hallvard sogner til tre lokalaviser. Men ingen av dem har tenkt å skrive om laget.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klubben som før bare het St. Hallvard og holdt til i Lier skal spille de fleste av sine kamper i Rykkinnhallen i Bærum. Det gjør at både Drammens Tidende og Lierposten skyver laget fra seg. Men med Asker og Lommedalen (sistnevnte har innlemmet Vestre Bærum Håndballklubb) inne i "Fold-en" dukker vel Budstikka opp?

- Nei, det er ikke vårt lag, sier sportsleder André Strømnes.

Men tror du trener Robert Hedin er bekymret over manglende oppmerksomhet i de trykte mediene, kjenner du ikke svensken så godt.

- Drammens Tidende har ikke skrevet om oss før heller, så det gjør ingen forskjell, humrer Hedin, som regner med at Lierposten dukker opp på de to kampene i Reistad Arena. Det kan redaktør Pål Næss bekrefte.

- Med de grepene som nå er gjort, betrakter vi Fold-St. Hallvard som utflyttet av Lier. På nettet har de da også Rykkinn som adresse. Det er heller ingen Lier-gutter på laget, og vi er en veldig lokal lokalavis. Klubben har heller ikke tatt kontakt for å forlenge sponsoravtalen vi hadde. De har distansert seg veldig fra Lier og oss, men vi betrakter kampene i Reistad Arena som lokale arrangementer og vil dukke opp på dem, sier Næss.

Heller ikke sportsleder Roy Johnsen i Drammens Tidende har planer om å hente kjøregodtgjørelse til Rykkinnhallen.
- Fold-St. Hallvard har tatt et valg og flyttet ut av kommunen og ut av dekningsområdet vårt. Klubben er blitt en gjøkunge som ikke hører hjemme noe sted, sier Johnsen.

Og det er mer motbør. Bærum kommune betrakter Fold som en Lier-klubb, og den har derfor ikke har krav på treningstid i Bærum, kunne Budstikka fortelle i forrige uke.

Men Hedin bekymrer seg lite over kommunal motbør og at avisene ikke vil dukke opp på kampene. Han velger heller å se det positive: Radio Metro og Fold har gjort en avtale.

- Vi trenger ikke Drammens Tidende, og treningstiden Bærum kommune ikke vil gi oss gjelder bare i den kommunale tiden, fra klokka 17 til 22, sier Hedin, som tar med laget til Rykkinnhallen klokken 15.30 fredager. Han har store vyer for klubben. Derfor ble Lier for lite.

- Ressursene er begrenset i Lier. Det er et lite sted med en liten hall. Det var 175 tilskuere i snitt til stede i fjor, og mange av dem betalte ikke engang. I Drammen har vi ingen tjangs til å ta opp konkurransen med DHK. Det har alltid vært tungt å være St. Hallvard, men det er ikke blitt "semre". Nå skal vi prøve å samle flere klubber rundt Oslofjorden inn i vår fold, forklarer den tidligere landslagssjefen, som har vært arkitekten for nytenkningen.

De andre klubbene i Rema 1000-ligaen tipper at Fold blir sist og rykker ned, men negativitet biter på Hedin som et sommerdekk på et islagt vann.

- Elverum, Arendal og Drammen får vi ikke gjort noe med, men jeg skjønner ikke at vi ikke skal ha tjangs mot alle de andre. Vi har gjort fantastisk fine matcher selv om vi har vært uten fire potensielle 9-metersmenn (bakspillere), sier Hedin.

Forrige sesong ble trenerens nevø, John Viktor Hedin, toppscorer for laget. Nå kommer også sønnen, Amadeus Hedin, for full musikk - fra Otmar St. Gallen i Sveits.

- Han er bedre enn sin far, skryter Robert Hedin.

Da må vel noen skrive noe?

Seriestarten: Fold-St. Hallvard - Kolstad, Rykkinnhallen søndag kl. 18.00

Mer om REMA 1000-ligaen