Festkveld på Lillehammer

Norsk publikumsrekord, verdensstjerner på besøk og kanonspill av Elverum. Likevel ble det tap.

Så var dagen kommet, hvor Elverum skulle ta imot selveste Paris Saint-Germain i gruppespillet i Champions League.

Over 12000 tilskuere fra hele landet skulle ta turen til Håkonshall på Lillehammer. Utrolig imponerende at en norsk klubb klarer å dra så mange til en kamp, som ikke en gang spilles i sitt eget hjemfylke.

Elverum fikk en fantastisk start og halvveis ut i første omgang hadde de kun sluppet inn 4 mål og scoret 6. Elverum ledet!

Bra forsvar og godt keeperspill gjorde at de holdt laget fra Paris i sjakk en god stund. På et tidspunkt hadde et småsjokkert PSG to utviste samtidig og de ble tvunget til å ta en timeout, men da skjedde det noe. Dårlige bytter av Appelgren, kombinert med et PSG som mildt sagt våknet og vipps var stillingen 9-13 i franskmennenes favør til pause.

Til tross for en litt kjedelig slutt på første omgang var det en fantastisk stemning blant de 12000+ oppmøtte i pausen.

Andre omgang startet som første med et pressende Elverum, men dessverre var PSG hakket mer våkne nå, likevel ble den veldig spennende. PSG ledet på det meste med seks mål, men med bare syv minutter igjen lå Elverum bare ett mål bak og tente et lite håp blant de mange tusen oppmøtte. En fantastisk opphenting av Hedmarkingene!

Bare halvannet minutt igjen var stillingen 22-23 og mer spennende kunne det nesten ikke bli. PSG hadde likevel enda et gir å gå på og vant til slutt med tre mål.

I tillegg til en fantastisk håndballkamp ble det lørdag kveld satt ny tilskuerrekord i Norge. I 1999 satte Håndballjentene rekord i samme hall, den gang da var det «bare» 11900 som så VM-finalen. Elverum overgikk dette med hele 12377 tilskuere (annonsert over anlegget) og skal være stolt over et vel gjennomført arrangement.

Neste kamp for Elverum i Champions League er 12. oktober kl. 20:00, borte mot en annen storklubb, nemlig Barcelona. Kampen ser du på en av Viasats kanaler.