Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

William Aar debuterte på A-landslaget forrige sesong. 21-åringen fra Kolstad har et håp om å få spille EM rett utenfor stuedøra. Foto: Svein André Svendsen.
William Aar debuterte på A-landslaget forrige sesong. 21-åringen fra Kolstad har et håp om å få spille EM rett utenfor stuedøra. Foto: Svein André Svendsen.

Bedre år for Aar

En ny mann dukket opp på landslaget forrige sesong. Blir Kolstads William Aar å se også i EM på hjemmebane?

- Det ga ny motivasjon å komme på landslaget. Og å kunne jobbe mot et sånt mål - EM på hjemmebane - gir et ekstra kick, sier trønderen. Kommer han med i troppen, har Kolstad-spilleren ti minutters kjøretur fra hjemplassen Strindheim til hallen.

Leter du i statistikken for yngre landslag, finner du ikke William Aar.

- Nei, jeg er en såkalt "late bloomer". Jeg slo til sent - og er et bevis på at tålmodighet lønner seg, sier 21-åringen, som har fysikken med seg, med sine 93 kilo fordelt på 197 centimeter. I april fant landslagssjef Christian Berge ut at han ville se hva trønderen dugde til på A-landslaget og lot ham debutere mot Sverige. Det gikk så bra at han også kom med på neste uttak. Nå står venstrebacken med fire landskamper.

William startet karrièren i Strindheim, Klæbo og Charlottenlund før det ble seniorhåndball i Sandnes. Der gjorde han det så bra at Kolstad mente han kunne gjøre en innsats for trønderhåndballen. Aar svarte med 103 scoringer forrige sesong - ingen av dem syvmeterskast. Det gjorde at han hadde bare fire mann foran seg på listen over rene spillemål.

Kolstad-trener Stian Gromo er imponert over den utviklingen William har hatt.

- Det var særlig i Sandnes han begynte å ta skritt, og han gikk under lupen til mange. Jeg ble vel litt overrasket selv også. At han skulle bli så skarp, hadde jeg ikke trodd. Det var en imponerende jobb han gjorde i Sandnes, sier Gromo.

- Det var stort for oss at han kom på landslaget - og det var fortjent. Spesielt før jul var han veldig bra. Så gikk det litt opp og ned etter jul, men at det svinger litt er helt normalt for en så ung gutt, fortsetter Gromo, som i likhet med William selv er spent på om det blir plass til ham i EM-troppen.
- Det spørs litt hvordan de tenker. Vi har hatt litt manko på venstrebacker de siste årene. Hadde han vært venstrehendt, ville det vært verre. Vil landslaget gi mesterskapserfaring til en ung gutt, har han sjansen. På lang sikt har han i alle fall en mulighet. Han er en toveisspiller og er enda bedre i forsvar enn i angrep, sier Gromo om sin egen nøkkelspiller.

Aar er en av dem som gjør at motstanderne ser på Kolstad som en outsider denne sesongen.

- Det er ny rekord at vi blir tippet så høyt, men det samsvarer godt med det vi har tenkt selv, sier Gromo, som mener det er vidåpent bak seriefavoritt Drammen. Det tror også Aar.

- Jeg har tro på laget vårt. Vi har større bredde og flere strenger å spille på. Og vi har tro på egne ferdigheter.

Og aller størst ferdigheter har William Aar, som sier han er giret på å ta enda noen steg.

Seriestarten: Kolstad-Follo, Kolstad Arena onsdag kl. 18.00

Mer om REMA 1000-ligaen 2019-20