Mina Gregersen ble kåret til Norges beste mot Spania.

Norge til hovedrunden etter ny seier i U-EM

U-jentene er i hovedrunden i EM etter seier 26-22 over Spania i den siste gruppespillkampen søndag.

Det ble en spennende kamp som svingte veldig da Norge tok seg til hovedrunden. Norge er dermed også sikret deltakelse i U-VM i Kina 2020 og både U-EM og junior-EM i 2021.

Norge eide de første 20 minuttene av kampen og ledet med seks mål (10-4) da Spania fikk full uttelling inn mot pause. Spanjolene halverte den norske ledelsen på to minutter og lå under med kun ett til pause etter å ha vunnet de siste ti minuttene 8-3.

– Vi fikk en god start, samarbeidet i forsvaret satt bra og vi jobbet godt. Vi hadde god rytme og tempo i spillet helt til Spania la om taktikken og møtte oss i 3:2:1. Det stresset oss litt og det ble endel tekniske feil, sier Tonje Larsen i trenerteamet til handball.no.

Dermed ble det en spennende start på 2. omgang, der Spania tre minutter inn i omgangen var i ledelsen for første gang siden 1-0.

Spania holdt på ledelsen til halvspilt omgang, men fra Norge lå under 17-19 var det slutt på de spanske scoringene i 12 minutter. Fem minutter før slutt hadde Norge snudd kampen til ledelse 24-19. To spanske timeouter og en norsk miss fra sjumetersmerket i perioden klarte ikke å hindre at de norske jentene igjen fikk grep om kampen.

I sluttminuttene kom aldri Spania nærmere enn tre mål og dermed kunne de norske jentene feire. Kampens beste spiller ble Mina Pauline Gregersen.

– Målvakt Johanna Fossum hadde også en meget god kamp, med redningsprosent på 53. Vi er godt fornøyd med seier i dag, sier Larsen.

Norge slår dermed følge med Sverige til hovedrunden, som starter tirsdag. Norge møter Østerrike kl. 1700 i første kamp.

U-EM kvinner, gruppespill
Norge–Spania 26-22 (13-12)
Dvorana Zlatorog, Celje, Slovenia
85 tilskuere
Mål Norge: Mina Pauline Gregersen (Randesund) 5, Selma Henriksen (Kråkerøy) 5, Camilla Hennig-Olsen (Randesund) 3, Fanny Skindlo (Trauma) 3, Rikke Midtfjeld (Aker) 3, Sofie Celius (Reistad) 3, Sanne Løkka Hagen (Notodden) 2, Silje Alvestad (Follo HK Damer) 1, Maria Bergslien Gald (Fyllingen) 1. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik (Bergen), Martine Kårigstad Andersen (Våg), Veriana Veliqi (Våg), Sofie Winther-Hansen (Strindheim), Sara Helena Benterud (Fjellhammer), Johanna Fossum (Sola), Jenny Sofie Sundt Utne (Kråkerøy).
Toppscorer Spania: Julia Nuez Vila 5, Zaira Benitez Gomez 5.
Utvisninger: Norge 4x2 min., Spania 4x2 min.