Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sofie Celius ble norsk toppcorer med åtte mål. Foto: EHF
Sofie Celius ble norsk toppcorer med åtte mål. Foto: EHF
Foto: EHF

U-jentene avgjorde det siste kvarteret

I tre kvarter var Østerrike et par mål foran U-jentene, men så snudde kampen og det ble norsk seier 30-27.

Begge lag hadde hver sin ledelse i begynnelsen av den første kampen i hovedrunden i U-EM, men fra 5-5 var det østerrikerne som stadig var noen mål foran. Rett før pause var lagene likt igjen på 11-11, men Østerrike rakk en scoring før sidebytte.

14 minutter ut i 2. omgang klarte imidlertid de norske jentene å ta initiativet i kampen. Fra 20-20 var det Norge som kom et par mål foran. Den avstanden klarte de å holde kampen ut, og til og med øke den. Norge ledet med fire mål da Østerrike scoret kampens siste mål.

– I dag var mye av spillet med ball veldig bra, vi vant mange dueller og kom til masse sjanser. I forsvaret sto vi kompakt og samarbeidet godt. Sofie Celius gjorde sin beste kamp med flagget på brystet, forteller Tonje Larsen i trenerteamet til handball.no.

Siste kamp i hovedrunden er mot Ungarn onsdag kl. 19.00. De to beste lagene i hver hovedrunde-gruppe går til semifinaler.

FAKTA
U-EM kvinner, hovedrunden
Norge–Østerrike 30-27 (11-12)
Dvorana Zlatorog, Celje, Slovenia
200 tilskuere
Mål Norge: Sofie Celius (Reistad) 8, Mina Pauline Gregersen (Randesund) 7, Camilla Hennig-Olsen (Randesund) 3, Silje Alvestad (Follo HK Damer) 3, Rikke Midtfjeld (Aker) 3, Selma Henriksen (Kråkerøy) 3, Sofie Winther-Hansen (Strindheim) 1, Fanny Skindlo (Trauma) 1, Sanne Løkka Hagen (Notodden) 1. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik (Bergen), Martine Kårigstad Andersen (Våg), Veriana Veliqi (Våg), Sara Helena Benterud (Fjellhammer), Johanna Fossum (Sola), Maria Bergslien Gald (Fyllingen), Jenny Sofie Sundt Utne (Kråkerøy).
Toppscorer Østerrike: Katarina Pandza 12.
Utvisninger: Norge 2x2 min., Østerrike 1x2 min.

Livestream
Kamper og resultater
Mer om U-jentene (LK02)

20190806-LK02-EM-norsk-jubel-Foto-EHF.jpgNorsk jubel etter seieren mot Østerrike. Foto: EHF