Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Svein André Svendsen/NHF

U-gutta sikret uavgjort i sekunddrama

Møtet med Spania i VM-gruppespillet ble spennende til siste sekund. Norge holdt unna og fikk med seg ett poeng.

Da Ola Hoftun Lillelien satte inn Norges siste mål og utlignet til 28-28 med sekunder igjen å spille, hjalp det ikke at Spania tok en siste timeout. Tiden rant ut og kampen endte dermed med poengdeling. 

– Jeg synes vi gjør en kjempekamp. Det er kanskje greit at det ble uavgjort, men vi hadde selvfølgelig syntes det hadde vært deilig med to poeng. Det hadde gutta fortjent, de jobber veldig bra i dag og gir absolutt alt de har, sa trener Johnny Jensen etter kampen. 

U-gutta (LM00) tok styringen fra start og ledet på det meste med fem mål. Først etter 22 minutter overtok Spania ledelsen etter at Norge hadde fått flere utvisninger på rad. Allikevel klarte de norske gutta å utligne slik at det stod 13-13 til pause.

– Spesielt i første omgang er vi veldig gode, og så taper vi litt. Vi gjør en del tekniske feil og ender opp med fryktelig mange 2-minuttere, så vi blir litt amputerte i både angrepsspillet vårt og i forsvar. Da får de score en del mål i overtall, oppsummerer Jensen. 

I andre omgang fulgte lagene hverandre tett frem til siste sekund, og det skilte aldri mer enn ett mål mellom de to. Kampen endte på stillingen 28-28.

Etter kampen trakk Jensen frem André Bergsholm Kristensen som står en solid kamp bakerst for Norge. I tillegg roser han hele laget for innsatsen i dag: 

– Jeg synes alle gutta fortjener å få ros. De fighter hele veien og de viser seg frem som et lag. Det er litt som vi pratet om etter kampen mot Kroatia. Vi skal ikke fremstå som vi gjorde da en gang til, og det har guttene jobbet med. 

Allerede i morgen venter en ny kamp for U-gutta. Kl. 20.30 er det Chile som venter på motsatt banehalvdel. 

FAKTA
U-VM menn, gruppespill 
Norge–Spania 28-28 (13-13)
SC Jane Sandanski, Skopje, Nord-Makedonia
150 tilskuere
Mål Norge: William Fiala Gjermundnes (ØIF Arendal) 6, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 4, Viktor Petersen Norberg (Sandefjord) 4, Mads Falck Rekstad (Haslum) 3, Ola Hoftun Lillelien (HK-72 Sande) 3, Tollef Oskar Lindqvist (Falk) 2, Magnus Galabuzi Segujja (Sandefjord) 2, Victor Sprus Helsinghof (Ski) 2, Simen Ulstad Lyse (Charlottenlund) 2. Øvrige norske spillere: Markus Buchardt (Bergsøy), Magnus Langeland (Sandefjord), Jonas Myreng Elverhøy (Elverum), Birk Hermann Inselseth (Sandefjord), Eskil Dahl Reitan (Charlottenlund), André Bergsholm Kristensen (ØIF Arendal), Thomas Langerud Kristoffersen (Haslum). 
Toppscorer Spania: Alberto Diaz Hernandez 5, Alex Pascual Garcia 5.
Utvisninger: Norge 10x2 min, Spania 2x2 min.

Mer om U-gutta (LM00)
Mer om U-VM 2019