Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Svein André Svendsen/NHF

To nye poeng til u-gutta i VM-gruppespillet

Norge tok nok en overbevisende seier da de slo Saudi-Arabia 35-23 søndag kveld.

Saudi-Arabia ble tidlig hengende etter og u-gutta (LM00) hadde god kontroll på kampen fra start til slutt. Etter en halvspilt førsteomgang ledet de 10-4 og til pause stod det 18-9 i Norges favør. 

I løpet av den første halvtimen stod kantspillerne Mads Rekstad og Ola Hoftun Lillelien for 10 av Norges totalt 18 mål. Rekstad endte opp med bestemannsprisen for andre gang på rad og ble også Norges toppscorer med 7 mål på like mange forsøk. Ellers havnet nært samtlige av Norges utespillere på scoringslisten i dagens kamp som til slutt endte 35-23.

– Det ble akkurat som vi hadde pratet om og litt som det var mot Chile. Gutta var på fra begynnelsen og da er det mye enklere å spille håndball. Jeg synes de gjør en fantastisk innsats og gjør de tingene de skal gjøre, sa trener Johnny Jensen etter kampen. 

I morgen kl. 18.30 er det Slovenia som venter for u-gutta. Da skal de kjempe om ytterligere to poeng. 

– Slovenia er veldig gode. De ligner litt på Spania, litt mer muskler, og jeg tror det kommer til å bli en tøff kamp. Vi har selvfølgelig sjansen til å vinne. Vi vet ikke hva som skjer i den andre pulja heller, for alle lagene har seks poeng, så man vet ikke hvem man møter hvis man vinner eller taper. Vi går uansett for å vinne kamper og kommer til å gi full gass i morgen.

FAKTA 
U-VM menn, gruppespill  
Saudi-Arabia–Norge 23-35 (9-18) 
SC Jane Sandanski, Skopje, Nord-Makedonia 
100 tilskuere 
Mål Norge: Mads Falck Rekstad (Haslum) 7, Ola Hoftun Lillelien (HK-72 Sande) 5, Victor Sprus Helsinghof (Ski) 5, Magnus Galabuzi Segujja (Sandefjord) 3, Jonas Myreng Elverhøy (Elverum) 3, Tollef Oskar Lindqvist (Falk) 2, Simen Ulstad Lyse (Charlottenlund) 2, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 2, Magnus Langeland (Sandefjord) 2, William Fiala Gjermundnes (ØIF Arendal) 1, Markus Buchardt (Bergsøy) 1, Viktor Petersen Norberg (Sandefjord) 1, Birk Hermann Inselseth (Sandefjord) 1. Øvrige norske spillere: Eskil Dahl Reitan (Charlottenlund), André Bergsholm Kristensen (ØIF Arendal), Thomas Langerud Kristoffersen (Haslum). 
Toppscorer Saudi-Arabia: Abdullah Mohammad Alyousef og Ayman Hassan Alkhalif 4. 
Utvisninger: Saudi-Arabia 5x2 min, Norge 3x2 min.

Mer om U-gutta (LM00)
Mer om U-VM 2019