Simen Lyse spilte en god kamp for Norge. Foto: IHF

Tapte åttendelsfinalen mot Frankrike

Norge fikk en dårlig start på kampen og klarte ikke å hente inn ledelsen til Frankrike. Kampen endte 28-33.

Frankrike hadde, i likhet med Norge, tre seiere, en uavgjort og ett tap fra gruppespillet. De endte på 3. plass i sin pulje og ble dermed Norges motstander i dagens kamp.

U-gutta (LM00) kom sent i gang og lå fire mål bak før de fikk sin første nettkjenning i åttendelsfinalen. Selv om de hentet seg noe inn utover i omgangen og kun var ett mål bak like etter pause, holdt Frankrike unna og bevarte ledelsen gjennom hele kampen. Dermed endte det med et femmålstap for Norge på stillingen 28-33.

– Vi gjør en bra kamp, men vi blir litt for passive i forsvar og slipper inn for mange mål. Vi er ikke nøye nok når det skal avgjøres, og vi klarer ikke å komme helt inn i kampen etter å ha fått en litt dårlig start, sa trener Johnny Jensen.

Allikevel er det flere lyspunkt også i denne kampen. Jensen trekker frem Victor Sprus Helsinghof og Simen Lyse, som begge scoret 7 mål og ble toppscorere for Norge. I tillegg roser han André Bergsholm Kristensen for innsatsen i mål.

I morgen 15. august venter en plasseringskamp for Norge. Hvem de møter der, avgjøres i løpet av kvelden.

– Vi vet ikke hvem vi møter ennå, men vi fokuserer på å legge dette tapet bak oss og se frem mot neste kamp. Det er en viktig kamp det også, sa Jensen.

U-VM menn, åttendelsfinale
Frankrike–Norge 33-28 (16-14)
SC Jane Sandanski, Skopje, Nord-Makedonia
150 tilskuere
Mål Norge: Simen Ulstad Lyse (Charlottenlund) 7, Victor Sprus Helsinghof (Ski) 7, Viktor Petersen Norberg (Sandefjord) 4, Magnus Galabuzi Segujja (Sandefjord) 3, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 3, Eskil Dahl Reitan (Charlottenlund) 2, Mads Falck Rekstad (Haslum) 1, Jonas Myreng Elverhøy (Elverum) 1. Øvrige norske spillere: Ola Hoftun Lillelien (HK-72 Sande), Tollef Oskar Lindqvist (Falk), Birk Hermann Inselseth (Sandefjord), Magnus Langeland (Sandefjord), Markus Buchardt (Bergsøy), William Fiala Gjermundnes (ØIF Arendal), André Bergsholm Kristensen (ØIF Arendal), Markus Nilsen (Kristiansand).
Toppscorer Frankrike: Sadou Ntanzi og Antoine Tissot 7.
Utvisninger: Frankrike 3x2 min, Norge 5x2 min.