Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Magnus Langeland scoret tre mål for Norge.
Magnus Langeland scoret tre mål for Norge.
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Tap i åpningskampen i U-VM

U-gutta fikk en tøff start på VM og tapte 32-22 mot Kroatia i den første kampen i gruppespillet.

U-gutta (LM00) er i Nord-Makedonia for å spille U-VM. Først ut i gruppespillet var Kroatia, som endte på en 4. plass i EM i fjor, og det ble en tøff motstander for de norske gutta. Med stor fart og en god Stipe Purić i mål, tok Kroatia tidlig styring i kampen og de norske gutta hadde problemer både defensivt og offensivt. Til pause lå Norge under med 9 mål på stillingen 16-7.

– Vi følte at vi hadde forberedt oss ganske bra og at vi kom til å gjøre en god kamp, men jeg tror ikke vi var helt på. Vi blir tatt litt på senga av at de var mye mer aggressive enn det vi var, og vi gjør for mange tekniske feil, for mange bom og blir litt passive i forsvar, sa trener Johnny Jensen etter kampen. 

I andre omgang gjorde begge lag flere bytter og spillet fløt bedre for Norge. U-gutta spilte jevnt med Kroatia i denne omgangen og kampen endte 32-22.  

– Magnus Langeland og Tollef Lindqvist kommer inn og gjør en bra andreomgang. De fleste har mye å gå på, de er gode håndballspillere, så vi må bare jobbe sammen for å få litt selvtillit tilbake i gruppa. Det var litt nervøsitet som spilte inn og vi møter Kroatia som er et veldig godt lag. Vi hadde altfor stor respekt, oppsummerte Jensen. 

I løpet av gruppespillet skal Norge også møte Spania, Chile, Saudi-Arabia og Slovenia. Neste kamp for guttene er torsdag 8. august kl. 16.30 mot Spania. Kampene ser du på arrangørens hjemmeside.

FAKTA
U-VM menn, gruppespill 
Kroatia–Norge 32-22 (16-7)

SC Jane Sandanski, Skopje, Nord-Makedonia
100 tilskuere
Mål Norge: Viktor Petersen Norberg (Sandefjord) 4, Magnus Galabuzi Segujja (Sandefjord Håndball) 3, Magnus Langeland (Sandefjord) 3, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 3, Tollef Oskar Lindqvist (Falk) 3, Mads Falck Rekstad (Haslum) 2, Victor Sprus Helsinghof (Ski) 2, William Fiala Gjermundnes (ØIF Arendal) 1, Jonas Myreng Elverhøy (Elverum) 1, Simen Ulstad Lyse (Charlottenlund) 1. Øvrige norske spillere: Ola Hoftun Lillelien (HK-72 Sande), Eskil Dahl Reitan (Charlottenlund), Markus Buchardt (Bergsøy IL), Birk Hermann Inselseth (Sandefjord), André Bergsholm Kristensen (ØIF Arendal), Thomas Langerud Kristoffersen (Haslum).
Toppscorer Kroatia: Fran Mileta 7.
Utvisninger: Kroatia 3x2 min, Norge 7x2 min.

Mer om U-gutta (LM00) 
Mer om U-VM 2019