Sara Helena Benterud

Spennende sluttspurt da Norge tapte for Ungarn

Det ble spennende sluttminutter da U-jentene (LK02) tapte 27-28 for Ungarn i EM.

Norge var avhengig av seier over Ungarn for å gå til semifinale, men det var ungarerne som tok ledelsen etter en jevn start på kampen. Halvveis i omgangen var de to mål foran, som ble fire etter halvspilt kamp.

U-jentene lå under med mellom 2-4 mål i nesten 50 minutter mot Ungarn, men fire minutter før slutt kom de likt på 26-26 og tok deretter ledelsen. Ungarerne utliknet igjen og på stillingen 27-27 måtte Norge ha mål, men ble stoppet. Dermed fikk Ungarn muligheten til å avgjøre – og den siste scoringen kom helt i sluttsekundene.

Norge går dermed inn i plasseringsspillet om plassene 5–8. Første kamp spilles mot Tyskland fredag.

U-EM kvinner, hovedrunden
Ungarn–Norge 28-27 (16-12)
Dvorana Zlatorog, Celje, Slovenia
200 tilskuere
Mål Norge: Sofie Celius (Reistad) 6, Sara Helena Benterud (Fjellhammer) 5, Sanne Løkka Hagen (Notodden) 5, Mina Pauline Gregersen (Randesund) 4, Selma Henriksen (Kråkerøy) 3, Camilla Hennig-Olsen (Randesund) 2, Fanny Skindlo (Trauma) 1, Rikke Midtfjeld (Aker) 1. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik (Bergen), Silje Alvestad (Follo HK Damer), Martine Kårigstad Andersen (Våg), Veriana Veliqi (Våg), Sofie Winther-Hansen (Strindheim), Johanna Fossum (Sola), Maria Bergslien Gald (Fyllingen), Jenny Sofie Sundt Utne (Kråkerøy).
Toppscorer Ungarn: Petra Koronczai 9.
Utvisninger: Ungarn 2x2 min., Norge 2x2 min.