Russland ble for sterke i avslutningskampen

Det ble 6. plass for U-jentene i U-EM etter tap 26-35 for Russland i den avsluttende kampen om 5. plass.

Russland fikk tidlig et forsprang i målprotokollen, og ledet 6-1 etter ti minutter. Halvveis var avstanden den samme, men den doblet seg 12 minutter ut i 2. omgang, da russerne ledet 26-16.

Utover i omgangen var ledelsen større, men til slutt endte det ni mål bak for U-jentene, 26-35. Dermed ble det 6. plass for de norske jentene.

Ungarn og Sverige, som gikk videre fra Norges gruppe i hovedrunden, spiller finale i U-EM søndag.

Jentene kan imidlertid glede seg over at de sikret norsk deltakelse i U-VM i Kina 2020 og både U-EM og junior-EM i 2021 allerede da de tok seg til hovedrunden.

U-EM kvinner, plasseringsspill
Norge–Russland 26-35 (12-17)
Dvorana Zlatorog, Celje, Slovenia
150 tilskuere
Mål Norge: Sofie Celius (Reistad) 8, Silje Alvestad (Follo HK Damer) 4, Rikke Midtfjeld (Aker) 4, Selma Henriksen (Kråkerøy) 3, Martine Kårigstad Andersen (Våg) 2, Mina Pauline Gregersen (Randesund) 2, Sanne Løkka Hagen (Notodden) 2, Maria Bergslien Gald (Fyllingen) 1. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik (Bergen), Camilla Hennig-Olsen (Randesund), Veriana Veliqi (Våg), Sofie Winther-Hansen (Strindheim), Fanny Skindlo (Trauma), Sara Helena Benterud (Fjellhammer), Johanna Fossum (Sola), Jenny Sofie Sundt Utne (Kråkerøy).
Toppscorer Russland: Iuliia Baeva 8, Ksenia Zakordonskaya 8.
Utvisninger: Norge 1x2 min., Russland ingen.