Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

PARTNERE: Administrerende direktør i Gresvig, Lars Kristian Lindberg (t.v), sammen med Norges Håndballforbunds generalsekretær Erik Langerud. Foto: NHF
PARTNERE: Administrerende direktør i Gresvig, Lars Kristian Lindberg (t.v), sammen med Norges Håndballforbunds generalsekretær Erik Langerud. Foto: NHF

Prestisjeturnering skifter navn til Intersport Cup

Den årlige firenasjonersturneringen for kvinner på norsk jord skifter navn. Fra nå av vil den hete Intersport Cup.

Siden 2001 har arrangementet vært kjent som Møbelringen Cup. Nå har turneringen, som tradisjonelt har vært avholdt i Norge på senhøsten som oppkjøring til EM/VM, fått et nytt navn.

Norges Håndballforbund har inngått en fireårig avtale med sport- og tekstilselskapet Gresvig Retail Group AS. Partnerskapet sikrer at turneringen de neste årene vil hete Intersport Cup.

Både topp og bredde
Den første utgaven av Intersport Cup finner sted 26.-29. september 2019 i DNB Arena i Stavanger, når Håndballjentene skal måle krefter mot VM-klare Argentina, Brasil og Japan.

Tradisjonelt har den prestisjetunge firenasjonersturneringen vært gjennomført tettere på EM-/VM-måneden desember, men det lot seg ikke gjøre i år grunnet at VM spilles i Japan, med åpningskamp allerede 30. november.

Til neste år er planen imidlertid at Intersport Cup vil bli spilt i november, som stjernespekket generalprøve i forkant av EHF EURO 2020 for kvinner på hjemmebane.

– Denne firenasjonersturneringen er og blir veldig viktig for oss. Vi er meget glad for å ha fått på plass en så stor og tung aktør i en langsiktig avtale. Intersport utfyller våre andre partnere, og de har vist stort engasjement og kreativitet underveis i samtalene våre. Vi gleder oss til å jobbe videre med selskapet i mange år fremover, sier kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu.

Avtalen mellom selskapet og forbundet gjelder til og med 2022, med opsjon på to års forlengelse. I tillegg til å være godt synlige når Håndballjentene og Håndballgutta spiller kamper på hjemmebane, innebærer samarbeidet også en innføring av Intersport Minicup for aldersgruppen 6 til 9 år rundt omkring i landet, med mål om oppstart i 2020. Intersport tar i tillegg over som hovedsponsor for Bylagsturneringen i 15-årsklassen, samt for beachhåndballandslagene og NM Beach.

Omfanget i samarbeidet sikrer at Intersport får status som forbundssponsor.

– Det er strålende for oss å få inn en aktør som ønsker å ta en så sterk posisjon rundt både topp- og breddesatsingen vår. Vi har økt vår medlemsmasse år for år den siste tiden, og vi håper denne avtalen bidrar til at kurvene fortsetter å gå den rette veien, sier Jan-Erik Aalbu.

– Fantastisk gøy
Fredag kunngjorde Gresvig-konsernet at alle deres butikker vil bli en del av Intersport-kjeden.

– Når vi i dag samler hele Gresvig under Intersport-paraplyen er det fantastisk gøy å bli en del av Norges mest folkekjære lag. Spesielt hyggelig er det at vi gjennom avtalen får anledning til å bidra både til de største gjennom den årlige firenasjoners for kvinner som nå blir hetende Intersport Cup, og samtidig til de minste gjennom å hjelpe til å arrangere Intersport Minicup for 6-9-åringer rundt om i hele Norge, sier administrerende direktør i Gresvig, Lars Kristian Lindberg.

– Vi håper at vi gjennom alle de lidenskapelige menneskene som jobber i våre over 200 butikker, kan bidra til å styrke rekrutteringen og håndballgleden i hele Norge, avslutter Lindberg.


Kontaktpersoner:
Gresvig Retail Group
Anders Corwin Bristøl
Markedsdirektør
+47 91307180

Norges Håndballforbund
Jan-Erik Aalbu
Kommersiell sjef
+47 97711120

intersportlogo.jpg