Jenny Sofie Sundt Utne var best av de norske spillerne mot Sverige.

Tapte åpningskampen i U-EM kvinner

Det ble tap for U-jentene (LK02) i den første kampen i U-EM. Sverige ble for sterke og jentene tapte 19-31.

Svenskene tok ledelsen i kampen, men selv om de norske jentene var likt igjen på 5-5, var det Sverige som stadig var noen mål foran.

Ti minutter før pause lå Norge fire mål bak (6-10). Det var også avstanden like før pause, men da svenskene økte til fem tok Norge ut målvakt og Sverige kunne fastsette pauseresultatet 16-10 i tomt mål.

Etter pause økte svenskene avstanden ytterligere, men selv om Norge tok litt innpå midtveis i omgangen, ble det stor differanse til slutt.

– Vi møtte et lag som var klart bedre enn oss i dag. Vi mangler rytme og tempo i angrepsspillet, og har for lite bredde i spillet. Vi startet i 3:2:1-forsvar og skiftet til 6:0 etter 20 minutter. Det ble litt lite forflytning og for stor avstand i forsvarsspillet, sier Tore Johannessen i trenerteamet til handball.no.

De ni beste lagene i mesterskapet kvalifiserer seg til U-VM i Kina 2020.

Fredag kl. 13.00 møter U-jentene Kroatia. De to beste lagene i gruppespillet får plass i hovedrunden.

U-EM kvinner, gruppespill
Norge–Sverige 19-31 (10-16)
Zlatorog Arena, Celje, Slovenia
100 tilskuere
Mål Norge: Silje Alvestad (Follo HK Damer) 5, Mina Pauline Gregersen (Randesund) 4, Rikke Midtfjeld (Aker) 3, Sofie Winther-Hansen (Strindheim) 2, Sofie Celius (Reistad) 2, Martine Kårigstad Andersen (Våg) 1, Fanny Skindlo (Trauma) 1, Sanne Løkka Hagen (Notodden) 1. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik (Bergen), Camilla Hennig-Olsen (Randesund), Veriana Veliqi (Våg), Sara Helena Benterud (Fjellhammer), Johanna Fossum (Sola), Maria Bergslien Gald (Fyllingen), Jenny Sofie Sundt Utne (Kråkerøy), Selma Henriksen (Kråkerøy).
Toppscorer Sverige: Tyra Axner 8.
Utvisninger: Norge 5x2 min., Sverige 6x2 min.