Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NY TRENERDUO: Gitte Madsen-Kaarød (t.v.) og Kristine Lunde-Borgersen.
NY TRENERDUO: Gitte Madsen-Kaarød (t.v.) og Kristine Lunde-Borgersen.

Kjente profiler skal lede Jentelandslaget

De har totalt ni gull fra OL, VM og EM. Nå blir Kristine Lunde-Borgersen og Gitte Madsen-Kaarød trenere for LK04.

Det nyoppstartede landslaget for jenter født etter 1. januar 2004 vil ha sin første samling i slutten av november.

Nå kan Norges Håndballforbund presentere lagets landslagssjefer: Gitte Madsen-Kaarød og Kristine Lunde-Borgersen.

Duoen har allerede markert seg som dyktige håndballtrenere i ulike roller i henholdsvis Bækkelaget og Vipers Kristiansand. Før de begynte på trenerkursene gjorde Madsen-Kaarød og Lunde-Borgersen seg fortjent til mektige karrierer som spillere, med OL-gull for Danmark (1996) og Norge (2008 og 2012) som deres respektive høydepunkter.

Lunde-Borgersen endte på 181 landskamper og 496 mål for Norge i perioden 2001-2012, mens Madsen-Kaarød noterte seg for 120 landskamper (288 mål) for Danmark i årene mellom 1991 og 1998.

– Norges Håndballforbund er veldig glade for å kunne presentere Kristine Lunde-Borgersen og Gitte Madsen-Kaarød som nytt trenerteam til LK04. Det er en duo med spillererfaring på høyt nivå, i tillegg til at de har god erfaring med trenergjerningen på både yngre- og seniornivå, sier leder for seksjon spill og trening i Norges Håndballforbund, Jeanette Nilsen.

Madsen-Kaarød og Lunde-Borgersen starter arbeidet allerede tidlig i september, hvor regionale samlinger skal planlegges.

– Vi gleder oss først og fremst til å møte spillere og trenere fra alle landets regioner. Det blir en utrolig spennende og utfordrende oppgave å jobbe med utvikling av et helt nytt landslag, og ikke minst å være en del av håndballforbundets fagmiljø, sier de ferske landslagstrenerne i en felles uttalelse.

Norges Håndballforbund kan også meddele at trenerduoen for LM04 (Guttelandslaget) er klar. Kristoffer Froestad og Fredrik Ruud, som de siste årene har ledet LM02, skal fortsette å ha ansvaret for Norges yngste landslag på guttesiden – men nå med de påfølgende årganger.

– Vi er glade for at Kristoffer og Fredrik er klare for nye oppgaver tilknyttet våre landslag. Som trenere besitter de de kvalitetene vi ser etter når det kommer til utvikling av lag og enkeltspillere, samtidig som de har utviklet et godt samarbeid med våre seks regioner, sier Jeanette Nilsen.

– Først og fremst gleder vi oss til å starte opp med en ny årgang. Det er alltid spennende med oppstarten av et nytt landslag, hvor størstedelen av arbeidet ligger i å få kartlagt 04/05-årgangen i løpet av to år. Vi forventer å se omkring 500 spillere i den perioden. Hovedoppgaven er å gi inspirasjon, sette rammer og stille krav til disse ungdommene som er fulle av motivasjon. Det er et langt løp, og de skal ikke bli skikkelig gode før om mange år, sier Froestad og Ruud, og legger til:

– Vi bruker alltid å si at ingen blir landslagsspiller av å være på samlinger med oss, men av det arbeidet som gjøres hjemme i deres hverdag. Vi gleder oss til å samarbeide med klubbene, skolene og regionene for å utvikle flest mulig spillere for fremtiden.

Foto: Svein André Svendsen/NHF