Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Camilla Herrem og Sola tapte ikke én eneste kamp i 1. divisjon forrige sesong. Foro: Svein André Svendsen.
Camilla Herrem og Sola tapte ikke én eneste kamp i 1. divisjon forrige sesong. Foro: Svein André Svendsen.
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Herrem gleder seg til å få motstand

740-505. Det er tall å bruke om du skal lage en quiz. Hva sifrene er? Solas målforskjell i 1. divisjon forrige sesong.

Delt på 22 kamper gir det et seierssnitt på 34-23 per match.

- Det er morsomt å vinne, men det er mest morsomt å vinne de kampene som er jevne. Dem var det ikke mange av forrige sesong. Derfor ble det en veldig lang sesong. Forskjellen på 1. divisjon og eliteserien er veldig stor, sier Camilla Herrem.

Rogalendingenes store profil gleder seg til å få kjempe mot de beste igjen, etter det suverene opprykket. Sola skinte gjennom 22 kamper, tok makspotten på 44 poeng og var fem poeng foran opprykksrival Aker.
På plass i Rema 1000-ligaen er målet langt djervere enn å unngå et nytt nedrykk.

- Vipers, Storhamar og Molde tar de tre første plassene. Bak dem kan alt skje - og vi håper på topp seks, sier 32-åringen, som forteller at hun har hatt en bedre oppkjøring til denne sesongen enn den forrige. I juli i fjor ble nemlig Camilla mor til Theo, og det satte selvfølgelig sitt preg på tilværelsen - selv om hun var tilbake på banen bare seks uker senere. Til slutt endte det med 101 scoringer for den lettbente på venstrevingen.

Sola har styrket stallen med seks spillere. Blant nykommerne er den danske playmakeren Mette Brandt Nielsen, som har to U-landskamper. Motsatt vei går Line Ellertsen, som scoret 127 mål forrige sesong. Hun har latt seg friste til å prøve lykken i Aarhus. Solas treningskamper bærer bud om at laget kommer til å bite fra seg, og Camilla kan fortelle om stor interesse i nærmiljøet.

- Den interessen var veldig bra også da vi var i 1. divisjon, og den blir helt klart ikke mindre denne sesongen, sier veteranen. Sola var det desidert mest populære 1. divisjonslaget, med 565 tilskuere i snitt per kamp. Et par ganger måtte Åsenhallen stenges før kamp - og den tar 1100 tilskuere.

Med solid støtte i nærmiljøet har Sola kommet opp på 6,5 millioner kroner i budsjett, og hele 65 lokale aktører bidrar til klubben, der Herrem er den eneste som i tillegg til Scott Herrington også skal tjenestegjøre under Thorir Hergeirsson.

- Det er trist med alle skadene på landslaget, men vi har høye ambisjoner i VM uansett. Vi får se hvem som blir med, vi har de samme målene som alltid, sier jenta som nå er landslagets mest meritterte, med sine 234 kamper.
Den erfaringen kan komme godt med for Sola i gjensynet med eliten.

Serieåpningen: Storhamar-Sola, søndag kl. 17.00.
Første hjemmekamp: Sola-Fana, søndag 8.9. kl. 18.00.