Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

grimsbø (2).jpg
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Grimsbø ikke aktuell for landslaget i 2019

Kari Aalvik Grimsbø er fortsatt under opptrening etter operasjonen i mai. Målvakten er ikke aktuell for VM.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kari Aalvik Grimsbø kunngjorde i mai 2018 at hun ville ta en pause fra Håndballjentene. Ett år etter – i mai 2019 – vant hun EHF Champions League med Györ. Få dager etter finaletriumfen ble hun operert i kneet.

Samme dag som Grimsbø vant turneringen, pådro landslagsmålvakt Katrine Lunde seg et avrevet korsbånd under bronsefinalen. Den skaden gjør at Lunde ikke rekker VM i Japan, som starter 30. november 2019.

Situasjonen har ført til at flere har krysset fingrene for at Kari Aalvik Grimsbø kunne gjøre comeback på det norske landslaget i forkant av VM i Japan. Nå kunngjør målvaktveteranen at det ikke er aktuelt. Avgjørelsen er tatt i fellesskap med landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Jeg trenger tid og ro slik at jeg kommer tilbake i mål for klubblaget, og i samråd med Thorir har jeg bestemt at det er der jeg skal holde fokus fremover. Derfor er jeg ikke aktuell for landslaget i høst. Det inkluderer VM, sier Grimsbø.

Videre opptrening 
34-åringen er fortsatt inne i en rehabiliteringsfase etter inngrepet i mai.

– Jeg må ta opptreningen i det tempoet som kneet og kroppen tillater. Det er det viktigste for meg nå. Jeg må være 100 prosent fysisk klar før jeg kan stå i mål igjen. Jeg vet hvor krevende totalbelastningen vil bli for meg de kommende månedene, og en mesterskapsdeltakelse allerede om tre måneder er ikke forenlig med det arbeidet jeg må gjøre nå.

Grimsbø understreker at hun er optimist med tanke på å gjøre comeback:

– De siste par ukene har det vært fin fremgang, og jeg har god tro på at kneet blir godt nok til at jeg kan komme tilbake i målet.

– I 2020 er det sommer-OL, hvor Norge forhåpentlig deltar. Kan vi få se deg der?

– Dersom vårsesongen min blir god og kneet mitt tåler belastningen, vil jeg ikke avskrive muligheten for at jeg eventuelt melder meg inn i konkurransen om en plass på laget. Men det er vanskelig å si noe om det nå. Tiden vil vise, sier Kari Aalvik Grimsbø.

– Vi har gode målvakter
– Landslagsledelsen har stor forståelse for at Kari trenger tid til å trene seg tilbake i målet, og i første omgang gjør hun det i sitt klubblag Györ. Fremtiden vil gi svar på hvordan det går. Vi ønsker Kari lykke til med opptrening og følger med på utviklingen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Han påpeker at sisteskansene han rår over holder høyt nivå, selv om Lunde og Grimsbø er uaktuelle:

– Vi har over tid jobbet med de målvaktene som er friske og tilgjengelige. Silje Solberg, Andrea Pedersen og Emily Sando utgjør per i dag landslagets målvaktsteam. Norge har med andre ord fortsatt gode målvakter, som nå forbereder seg for fullt til VM i Japan, sier Hergeirsson.