Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ole Gustav Gjekstad har som mål å føre Vipers til en ny trippel i Norge. Foto: Svein André Svendsen..
Ole Gustav Gjekstad har som mål å føre Vipers til en ny trippel i Norge. Foto: Svein André Svendsen..

Gjekstad vil vinne alt

Forrige sesong vant Vipers serien, NM og sluttspillet. Trener Ole Gustav Gjekstad ønsker seg en reprise.

- Når vi vant alt forrige sesong, er det ingen grunn til ikke å satse på det samme denne sesongen, sier Vipers-treneren. Sammen med resten av eliteserielagene både på kvinne- og herresiden var han i Panorama på Ullevaal stadion tirsdag på den årlige samlingen Avkast.
 
Ikke bare dominerte Vipers hjemme i Norge, men etter stigende kurve mot slutten av sesongen ble det også bronse i Final4. Nå har sørlendingene blitt påhengt noen spørsmålstegn. Katrine Lunde røk korsbåndet i mai og er ute en god stund til. Jeanett Kristiansen har dratt til Herning-Ikast og Mathilde Kristensen til Silkeborg, mens Henny Ella Reistad er operert for prolaps. 
 
Til gjengjeld har Vipers fått fjorårets toppscorer i eliteserien, Ragnhild Valle Dahl fra Molde, Heidi Løke fra Storhamar, June Andenæs fra Larvik og mer ukjente Kristine Thomassen fra Randesund. I tillegg er Josefine Intelhus tilbake etter korsbåndskade. Hun har et av de hardeste skuddene i Norge.
 
- Vi mister litt fart når Jeanett og Henny ikke er med, men vi får også litt fart tilbake med Heidi Løke. Hun tilfører mye, og kontringene blir viktige for oss, sier Gjekstad, som også gleder seg over skuddkraften til Valle Dahl.
 
- Med gode spillere borte - og andre ute med skade - må vi kanskje gjøre ting annerledes, men uansett må vi ha skarpe spillere i Champions League-form når den delen starter, fortsetter treneren, som ikke tar alle tre triumfene i Norge for gitt - selv om konkurrentene gjør det. Samtlige 12 lag i ligaen tipper Vipers som vinner av Rema 1000-serien, mens Storhamar tipper seg selv som NM- og sluttspillvinner.
 
- Serien vinner vi nok - selv om jeg ikke har sett Storhamar og Molde ennå. I serien har vi 22 kamper på å vise at vi er best. Men i enkeltkamper i NM og sluttspillet kan vi feile, sier Gjekstad - og tenker kanskje på 19-25 borte mot Molde i januar? Det ble Vipers' eneste serietap forrige sesong.
 
Serien i Norge er ujevn - noe Gjekstad ikke bekymrer seg over når Champions League begynner.
 
- Nivået i Norge passer oss fint. Det er greit at det ikke blir like hardt hver gang. Vi har jo også en del landslagsspillere. Men slipper vi oss for mye ned, er det vår egen skyld.
 
- Champions League-ambisjonene?
 
- På vårt beste kan vi slå alle, men vi kan også tape for alle. Første fokus må være å gå videre fra gruppespillet, avslutter Ole Gustav Gjekstad, som berømmer Katrine Lunde for den jobben hun gjør med de andre keeperne mens hun selv går skadet.
 
- De andre har store sko å fylle, og det er en liten vei opp til Lunde. Men med den coachingen de får, er det store sjanser for at de blir bedre.
 
Vipers også?
 
Seriestarten torsdag 29. august:
Vipers-Gjerpen, kl. 18.30,  Storhamar-Follo, kl. 18.00 
Søndag 1. september: Storhamar-Sola, kl. 17.00, Byåsen-Fredrikstad kl. 18.00, Vipers-Oppsal, kl. 18.00, Fana-Tertnes, kl. 18.00, Aker-Molde, kl. 18.00 (Bygdøhus).