Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Heidi Løke. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Heidi Løke. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Fortsatt et godt stykke igjen til serieformen

Eliteklubbene som deltok i Skjærgårdslekene har fortsatt et godt stykke igjen til serieformen er på plass.

Vipers og Arendal vant hver sin finale i Skjærgårdslekene i Tønsberg i helgen, men forrige sesongs seriemestre er glad det ennå er en stund igjen til seriespillet starter opp igjen.

Vipers vant finalen 30-18 over Flint. På veien dit vant Vipers 29-24 over Kina, 27-21 over Fjellhammer og 38-22 over svenske Boden.

– Vi har nesten ikke spilt kamper, så vi har ganske lang vei igjen. Vi har prøvd å reparere litt skader og få alle på beina igjen. Vi har ambisjon om å være i toppform når Champions League starter, så håper jeg vi skal være gode nok til å vinne seriekamper før det, men per nå har vi et godt stykke igjen, sier Vipers-trener Ole G. Gjekstad til handball.no.

Med såpass mange spillere ute hadde klubben trengt mer tid.

– Vi har også noen nye spillere som skal spilles inn, blant annet to nye linjespillere, og det tar litt tid. Vi har trent mye, men ikke så mye i spill. Vi skal på treningsleir om en uke og trene på systemer og da tror jeg det blir bra. Vi har også ganske stor fokus på duellspillet, som skal bli litt bedre, sier Gjekstad.

Oppsal og Fana endte likt i poeng som Flint. Oppsal vant 23-21 over Flint, men tapte 24-26 for Fana. Til slutt vant de 24-14 over Skrim. Fana vant 28-18 over Skrim og tapte 18-22 for Flint.

Oppsal tok 3. plass etter seier 22-18 over Kina. Fana tok 5. plass etter seier 28-23 over Boden.

På herresiden vant ØIF Arendal 31-28 over Bækkelaget i finalen.

– Hadde serien startet om en uke hadde det vært krise for oss. Vi hadde en uke hjemme før vi var på en treningssamling med kamper i Danmark. Vi hadde progresjon i spillet der nede, sier Marinko Kurtović i ØIF Arendal til handball.no.

Skader har det dessverre vært veldig mange av i Arendal-laget. Begge linjespillerne og første- og andremålvakten er ute med skader, i tillegg til flere andre. Som om ikke det var nok har det vært litt småskavanker på flere spillere.

– Vi mangler en del for å få kontinuitet i hverdagen. I spillet mangler vi også litt timing, så jeg skulle ønske det var noen måneder igjen til seriestart. Vi får bruke tiden som er igjen til å forme det laget vi skal starte med. Når vi tross alt dette går til finale og vinner har vi gjort noe rett underveis, sier han.

ØIF Arendal hadde eliteseriekollega Nærbø i gruppespillet. Der vant Arendal 30-24. Ellers ble det seier 29-20 over Sandnes og uavgjort 23-23 mot svenske Lugi.

Nærbø tapte 22-26 for Lugi og vant 26-21 over Sandnes.

Bækkelaget hadde både Runar og Drammen i gruppespillet. Oslo-laget vant 27-26 over Nøtterøy og 27-22 over Drammen, men tapte 26-30 for Runar.

Runar tapte 22-25 for Drammen, men vant 26-24 over Nøtterøy. Drammen vant 27-18 over Nøtterøy.

Runar endte på 4. plass etter tap 25-28 for Lugi. Drammen vant 23-19 over Nærbø og tok 5. plass.

Kamper og resultater

20190811-Skjærgårdslekene-ØIF-Arendal-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgHermann Vildalen scorer for ØIF Arendal. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20190811-Skjærgårdslekene-Bækkelaget-Foto-Svein-André-Svendsen.jpgFoto: Svein André Svendsen/NHF