Silje Alvestad slapp jubelen løs sammen med de andre U-jentene. Foto: EHF

Fantastisk 2. omgang sikret seier for U-jentene

Det sto likt 20 minutter før slutt, men så dro U-jentene suverent fra Tyskland og vant 28-20 i EM.

De norske jentene var fire mål foran etter halvspilt 1. omgang, men tyskerne jevnet det hele ut og var også i ledelsen inn mot pause, før det sto likt halvveis.

Etter pause var det jevnt i ti minutter, men fra 15-17 klarte de norske jentene å stoppe det som kom av tyske forsøk og opparbeidet seg fem måls forsprang til 22-17 før neste scoring fra Tyskland. De siste 20 minuttene ble det kun tre tyske scoringer, mens Norge stadig ledet med større margin.

– Vi startet bra, spesielt bakover. Tyskland har gode skyttere som vi måtte frem på 9-10 meter for å takle. Det klarte vi fint i starten, men vi hadde en dårlig periode i siste del av første og starten av andre omgang. Vi kom bak 15-17, men derfra og ut stengte vi helt igjen bak og løp over Tyskland. Det var mye bra angrepsspill også, sier Tore Johannessen i trenerteamet til handball.no.

Han forteller at det var mange som sto frem og nevner spesielt Martine Kårigstad Andersen, som gjorde en meget solid forsvarsjobb med å bryte rytmen i angrepsspillet til Tyskland.

– Jenny Sofie Sundt Utne kom inn til 2. omgang og sto meget bra sammen med vårt dynamiske 6:0-forsvar, sier han.

De første 30 minuttene endte 14-14, mens de siste 30 endte 14-6.

Silje Alvestad ble kåret til kampens beste spiller og seieren betyr at det blir kamp om 5. plass i U-EM lørdag kl. 1700. Motstander er vinneren av Russland–Østerrike.

U-EM kvinner, plasseringsspill
Norge–Tyskland 28-20 (14-14)
Dvorana Zlatorog, Celje, Slovenia
150 tilskuere
Mål Norge: Silje Alvestad (Follo HK Damer) 6, Rikke Midtfjeld (Aker) 5, Sofie Celius (Reistad) 5, Mina Pauline Gregersen (Randesund) 4, Selma Henriksen (Kråkerøy) 4, Martine Kårigstad Andersen (Våg) 1, Fanny Skindlo (Trauma) 1, Maria Bergslien Gald (Fyllingen) 1, Sanne Løkka Hagen (Notodden) 1. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik (Bergen), Camilla Hennig-Olsen (Randesund), Veriana Veliqi (Våg), Sofie Winther-Hansen (Strindheim), Sara Helena Benterud (Fjellhammer), Johanna Fossum (Sola), Jenny Sofie Sundt Utne (Kråkerøy).
Toppscorer Tyskland: Wiebke Meyer 6.
Utvisninger: Norge 2x2 min., Tyskland 4x2 min.