Mina Pauline Gregersen scoret 12 mål. Foto: EHF

12-målsseier for U-jentene mot Kroatia

Den andre EM-kampen ble en opptur for U-jentene, som vant 39-27 over Kroatia i fredagens kamp.

Det var jevnt til 8-8 midtveis i åpningsomgangen. Derfra fikk Norge grep om kampen og økte til fem måls ledelse (14-9) før de økte til seks mål ved sidebytte.

Etter pause holdt de norske jentene på ledelsen de hadde halvveis i kampen, og de siste ti minuttene av kampen var det bare spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Til slutt endte det 12 mål foran for Norge.

– Det var deilig med seier! I dag gjorde vi en bedre prestasjon enn mot Sverige. Vi hadde mer flyt i angrepet og gjorde bedre satsinger mot mål. Samhandlingene i 3:2:1-forsvaret begynner å sitte bedre, sier Tonje Larsen i trenerteamet til handball.no.

Marthe Davidsen Hellevik vartet opp med en rekke redninger og ble kåret til kampens beste spiller. I andre enden av banen scoret Mina Pauline Gregersen hele 12 mål.

Søndag kl. 13.00 avsluttes gruppespillet mot Spania.

U-EM kvinner, gruppespill
Kroatia–Norge 27-39 (12-18)
Dvorana Zlatorog, Celje, Slovenia
100 tilskuere
Mål Norge: Mina Pauline Gregersen (Randesund) 12, Silje Alvestad (Follo HK Damer) 7, Rikke Midtfjeld (Aker) 6, Selma Henriksen (Kråkerøy) 4, Camilla Hennig-Olsen (Randesund) 2, Sofie Winther-Hansen (Strindheim) 2, Sofie Celius (Reistad) 2, Sanne Løkka Hagen (Notodden) 2, Sara Helena Benterud (Fjellhammer) 1, Maria Bergslien Gald (Fyllingen) 1. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik (Bergen), Martine Kårigstad Andersen (Våg), Veriana Veliqi (Våg), Fanny Skindlo (Trauma), Johanna Fossum (Sola), Jenny Sofie Sundt Utne (Kråkerøy).
Toppscorer Kroatia: Margarita Skaric 7.
Utvisninger: Kroatia 7x2 min., Norge 3x2 min.

Livestream
Kamper og resultater
Mer om U-jentene (LK02)

20190802-LK02-EM-Hellevik,-Marthe-Davidsen-foto-EHF.jpgMarthe Davidsen Hellevik ble kampens beste spiller. Foto: EHF