Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trener Ole G. Gjekstad tar med seg Vipers til Kina. Foto: NTB scanpix
Trener Ole G. Gjekstad tar med seg Vipers til Kina. Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix

Vipers spiller VM for klubblag i Kina

Vipers skal representere Europa i VM for klubblag. IHF Women’s Super Globe arrangeres i begynnelsen av august.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mesterskapet er det første på kvinnesiden. EHF Final 4-finalistene Győr og Rostov-Don takket nei, men da tilbudet kom til Vipers takket de ja til å være Europas representant.

– Det er en artig mulighet, selv om den kommer litt brått på og ikke passer optimalt i sesongforberedelsene. Men det gir oss jo en mulighet til å bli verdensmestre, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Fædrelandsvennen.

OPPDATERT: Trøbbel med å skaffe visum gjør at Vipers ikke reiser til Kina likevel.

Det internasjonale håndballforbundet arrangerer mesterskapet, som foruten Vipers omfatter de to kinesiske klubbene Chinese National Club og Jiangsu, angolske Agosto Luanda fra Afrika, Kaysar Club (Kasakhstan) fra Asia, australske University of Queensland fra Oseania og  brasilianske Concórdia fra Panamerika. Sistnevnte region får også et wild card. IHF dekker reise og opphold og vinnerpremien er 20 000 dollar.

Den kinesiske byen Wuxi er sted for arrangementet. Turneringen spilles 1.–4. august og er et ledd i utviklingen av håndball i verdens mest folkerike nasjon. Den kinesiske olympiske komité har store ambisjoner og har som målsetting å vinne både dame- og herreklassen under de asiatiske lekene i 2022, og deretter være ranket som et av de beste nasjonene under OL i Paris 2024.